Atletiekclub Start’78 houdt zijn onderlinge titelstrijd

Ook het Volwassenfonds Sport en Cultuur wordt een nieuw onderdeel binnen het minimabeleid voor de komende jaren. Hiermee wil het college iedereen van 18 jaar en ouder bereiken die vanwege zijn of haar financiële situatie niet kan sporten of bewegen.

Ook het Volwassenfonds Sport en Cultuur wordt een nieuw onderdeel binnen het minimabeleid voor de komende jaren. Hiermee wil het college iedereen van 18 jaar en ouder bereiken die vanwege zijn of haar financiële situatie niet kan sporten of bewegen. Foto: Sieb van der Laan

Atletiekvereniging Start’78 is al druk bezig met de organisatie van de eigen clubkampioenschappen. Deze vinden plaats op zaterdag 25 september op de Oerthebaan in sportpark de Groene Long.

De eerste onderdelen staan vanaf ’s morgens elf uur op de sportieve rol. Voor de pupillen A, B, C, en mini’s staat er aan de Middenweg een driekamp op het programma. Naast deze driekamp is er voor deze leeftijdsgroep een loopnummer. Voor de pupillen C gaat het om een loop over zeshonderd meter, de andere pupillen lopen duizend meter. Vanaf de meisjes en jongens junioren D tot en met de senioren mannen en vrouwen en masters is er gekozen voor een vijfkamp. Het gaat om een sprintnummer, drie technische nummers, en een afsluitend loopnummer.

Afhankelijk van de leeftijd wordt er aan verspringen, kogelstoten, discuswerpen, hoogspringen, en speerwerpen gedaan. Ook de vijfkamp wordt besloten met loopnummers die afhankelijk van de leeftijdsgroep variëren van 600 meter tot 1500 meter. Daarna wordt de balans opgemaakt en zijn de clubkampioenen voor dit jaar bekend. Voor de langeafstandsgroep van Start’78 staat er op de baan een 1500 meter op het programma.

Start’78 spreekt de hoop uit dat alle leden meedoen aan deze altijd spannende onderlinge titelstrijd. Vanwege de coronaregels heeft de club het besluit genomen om de traditionele familie-estafette dit jaar te schrappen.