Atletiekclub Start’78 uit Steenwijk houdt onderlinge titelstrijd

Volop sportieve strijd op de Oerthebaan van Start'78. Foto: Sieb van der Laan

Atletiekvereniging Start’78 is al druk bezig met de organisatie van de eigen clubkampioenschappen. Deze vinden plaats op zaterdag 24 september op de Oerthebaan. De eerste onderdelen staan vanaf ’s morgens elf uur op de sportieve rol. Voor de pupillen A, B, C, en mini’s staat er aan de Middenweg een driekamp op het programma.

Naast deze driekamp is er voor deze leeftijdsgroep een loopnummer. Voor de pupillen C gaat het om een loop over zeshonderd meter, de andere pupillen lopen duizend meter. Vanaf de meisjes en jongens junioren D tot en met de senioren mannen en vrouwen en masters is er gekozen voor een vijfkamp. Het gaat om een sprintnummer, drie technische nummers, en een afsluitend loopnummer.

Afhankelijk van de leeftijd wordt er aan verspringen, kogelstoten, discuswerpen, hoogspringen, en speerwerpen gedaan. Ook de vijfkamp wordt besloten met loopnummers die afhankelijk van de leeftijdsgroep variëren van 600 meter tot 1500 meter. Daarna wordt de balans opgemaakt en zijn de clubkampioenen bekend. Voor de langeafstandsgroep van Start’78 is er een 1500 meter. Start’78 hoopt dat alle leden meedoen aan deze altijd spannende onderlinge titelstrijd.

Nieuws

menu