Atletiekvereniging Start’78 uit Steenwijk organisator van diverse baanwedstrijden. Vrijdagavond eerste competitie om medailles

In de zomerperiode is Start’78 regelmatig gastheer van baanwedstrijden. Foto: Sieb van der Laan

Op vrijdag 17 juni is de eerste medaillewedstrijd in een serie van drie. Deze zijn op de Oerthebaan van atletiekvereniging Start’78. Er zijn deze zomer verder medaillewedstrijden op 1 juli en 16 september.

De wedstrijden beginnen steeds om 18.00 uur. Er staan diverse loop en technische nummers op het programma. Deze zijn voor alle jeugd. Ook zijn er afstanden voor de langeafstandsgroep. Op 17 juni gaat het om een 3.000 meter, 1 juli 1500 meter, en 16 september 5.000 meter. Inschrijven voor de lange afstand kan tot een half uur voor de start. Deze wedstrijden zijn alleen voor leden van Start’78. Aanmelden uiterlijk op de woensdag vóór de wedstrijd via www.atletiek.nu .

Op vrijdag 24 juni is de jaarlijkse zomerse loopavond op de baan. Er wordt tevens aan kogel en discus gedaan. Daarbij komen senioren, masters, U20, U18, en junioren C/D in actie. Het programma begint om 18.30 uur met een 100 en 150 meter. Om 20.30 uur staat een afsluitende 10.000 meter gepland. Deze is voor U20 en ouder. Er is elektronische tijdwaarneming en optische meting bij discus. Inschrijven kan uiterlijk tot en met dinsdag 21 juni via www.atletiek.nu .

Stone City Run

Naast diverse baanlopen is Start’78 komende zondag uiteraard ook nauw betrokken bij de Stone City Run. Het bonte lint aan lopers vertrekt ’s middags vanaf de Meenthe. Er is ook een wandeltocht. Dat is een nieuwe loot aan de Stone City boom. Deze Stone City Walk gaat over drie kilometer. Lopers die willen rennen konden kiezen uit afstanden van 3, 5 en 10 kilometer. De inschrijving is gesloten. Het is nog wel mogelijk om mee te doen aan de walk en rollatorrun. Hoe? Trek je wandelschoenen aan en meld je zondag 19 juni om 15.00 uur bij de Meenthe. Deelname is volledig gratis. Voor de jongste jeugd van de basisscholen is er de kids-run over anderhalve kilometer.

De laatste keer deden aan die kids-run tussen de 200 en 300 kinderen mee. Voor hen is deelname ook gratis. Ouders en verzorgers kunnen meelopen als begeleiders. Start is zoals gezegd bij de Meenthe en finish op het marktplein. De sportievelingen komen door het centrum, over de stadwallen en door park Rams Woerthe. Voor de leerlingen van Eekeringe die traditiegetrouw vijf kilometer lopen is het de afronding van het Irun2BFit programma. Op het marktplein komen kinderattracties en er is een optreden van de regionaal bekende band Lemonade. Janita Kist zorgt voor power bij de startboog voor de Meenthe, samen met dansgroepen uit Steenwijkerland.

Voor exacte informatie over tijden, deelname, maar ook voor tips om je voor te bereiden ga je naar www.stonecityrun.com of @StoneCityRun op Instagram en Facebook.

Nieuws

menu