Basketbalclub ARTA uit Steenwijk gaat 50-jarig bestaan vieren met een familiefeest

Het gouden jubileum van basketbalvereniging ARTA krijgt straks in juni nog meer glans. Sieb van der Laan

Er was er al een super leuke clinic van ex-profbasketballer Henk Pieterse. Zowel voor de jeugd als senioren. Dat is nog niet alles, want het gouden jubileum van basketbalvereniging ARTA krijgt straks in juni nog meer glans. De club heeft vanwege het 50-jarig bestaan een familiefeest gepland op zaterdag 18 juni.

Vanwege deze mijlpaal in het bestaan heeft de vereniging ook mooie jubileum hoodies laten maken. Dat zijn sweaters met een capuchon. „Heel veel leden lopen daar nu al in rond. Een mooi gezicht”, zo klinkt het goedkeurend uit de mond van voorzitter Wouter Burggraaff. De club maakt een groei door.

„In coronatijd zijn we van zo’n zestig naar om en nabij honderd leden gegaan.” Burggraaff spreekt van een groots feest op 18 juni. „Uiteraard is er een feestelijke opening.” Die is ’s middags rond 13.00 uur. „Daarna wordt er actief basketbal gespeeld in de sportzaal van de Waterwijck. Een mooi basketbaltoernooi voor leden en oud-leden. Aanmelden voor het toernooi gebeurt bij de deur.”

Afscheid bestuur

Tussendoor zijn er allerlei activiteiten en spelletjes. „En er wordt ook afscheid genomen van het oude bestuur.” Zeker voor oud-leden is het weerzien met de club leuk. Want er is de mogelijkheid om gezellig met elkaar bij te kletsen. Daar lijkt de feestelijke barbecue na het toernooi een prima moment voor.

Leden en oud-leden kunnen zich daarvoor aanmelden via deze link . Daarop staat alle info. Eventuele laatste informatie volgt zo snel mogelijk. „Uiteraard hopen we op een mooie opkomst.”

Nieuws

menu