Beulakerwijde is van vrijdag tot en met zondag het strijdtoneel van NK in zeilklassen Spanker, Efsix en Javelin

Op de Beulakerwijde wordt van vrijdag tot en met zondag het NK in drie zeilklassen gehouden. Foto: ZV Belterwiede

Alle voorbereidingen zijn afgerond, maar desondanks nemen de zenuwen bij Zeilvereniging Belterwiede en de klassenorganisaties toe. Van vrijdag tot en met zondag strijden namelijk meer dan 50 tweemansboten om het nationaal kampioenschap. Dit betreft het eerste NK uit een serie van maar liefst zeven kampioenschappen die de Zeilvereniging Belterwiede de komende jaren mag organiseren.

De oudgedienden denken nog altijd met veel plezier terug aan het eerste ‘multi-kampioenschap’ in 2015. Op drie dagen in drie klassen werd toen onder zware omstandigheden ‘gevochten’ om het Nederlands kampioenschap. Spannende zeilwedstrijden onder spannende omstandigheden, zoals windkracht 5 en nog veel meer. Dit betekende dat veel bemanningen opnieuw hun zwemdiploma hebben gehaald en dat de Zeilvereniging Belterwiede extra reddingsboten moest inzetten om de omgeslagen boten veilig aan wal te kunnen krijgen. De havenmeester was er ook druk mee, want voortdurend liep hij toen met gereedschap rond om de boel te repareren. Alle spanning kwam er bij iedereen uit op een daverend feest, op zaterdagavond.

Scherprechter

De klassen zijn nu dus weer terug. Meer dan 50 boten in de zeilklassen Spanker, Efsix en Javelin hebben zich ingeschreven en dus verheugen de bemanningen zich op de uitstekende accommodaties in waterpark Beulaeke Haven. Bovenal kijken ze uit naar misschien wel het mooiste wedstrijdwater van Nederland: de Beulakerwijde. De organisatie weet inmiddels dat ‘Hollandse weersomstandigheden’ terugkeren en dat betekent dat de Beulakerwijde weer als scherprechter gaat optreden. Eén ding is zeker: het wedstrijdcomité van de Zeilvereniging Belterweide is er klaar voor om een perfecte wedstrijdserie neer te zetten. Na een serie van elf wedstrijden weet de organisatie komende zondag welke bemanningen zich Nederlands kampioen mogen noemen.

Nieuws

menu