Scheidsrechter Bas Nijhuis te gast tijdens bijeenkomst voor scheidsrechters van Steenwijkerland United en Sociaal Werk De Kop

Bas Nijhuis is te gast.

Bas Nijhuis is te gast. ANP

Tijdens een overleg tussen diverse verenigingen bij Steenwijkerland United bleek de kwantiteit en kwaliteit van scheidsrechters een actueel knelpunt binnen sportverenigingen.

In samenwerking met de verenigingen en de scheidsrechters willen Steenwijkerland United en Sociaal Werk De Kop graag een aanpak op ontwikkelen. Op maandag 12 december is er een bijeenkomst voor alle scheidsrechters uit Steenwijkerland (hieronder vallen bijvoorbeeld ook juryleden).

„Met deze bijeenkomst willen we het thema ‘arbitrage’ op de kaart zetten, maar vooral ook de scheidsrechters waarderen voor hun belangrijke rol in onze sport”, zegt Rick Rakké van Steenwijkerland United.

Bas Nijhuis

Topvoetbalscheidsrechter Bas Nijhuis zal als spreker te gast zijn en zal een verhaal houden over zijn ervaringen in en buiten het voetbalveld waarmee hij scheidsrechters inspireert om zich verder te ontwikkelen als scheidsrechter. „Tijdens de avond willen we daarnaast graag met de scheidsrechters in gesprek om input te krijgen voor het behouden en verbeteren van de kwantiteit en kwaliteit van de scheidsrechters”, vervolgt Rick Rakké.

Deze bijeenkomst is in De Burght in Vollenhove. Scheidsrechters zijn van harte uitgenodigd om vanaf 18.45 uur in te lopen, om 19.15 uur start het programma met als verwachte eindtijd 21.30 uur. Na afloop is er ruimte om elkaar te ontmoeten en na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Deelname is kosteloos.

Scheidsrechters kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar buurtwerksport@sociaalwerkdekop.nl .