Bijna 60 jeugdteams uit de regio gaan voetballen deze kerstvakantie: jeugdzaalvoetbaltoernooi start 18 december

Met in totaal 58 teams zijn drie locaties nodig om de gehele competitie af te werken. foto: Shutterstock

Ook dit winterseizoen krijgt de jeugd van een aantal voetbalclubs uit de regio weer de kans om lekker warm in de zaal actief te zijn. Coördinator Johan Dolstra is blij dat het gehele schema weer op orde is. „Zeker in deze coronatijd“, vertelt de coördinator van het jeugdzaalvoetbal in de regio Steenwijk. „Maar natuurlijk hopen we dat het publiek er weer bij mag zijn en niet alleen in het horecagedeelte“.

Samen met Rudi de Graaf (FC Oldemarkt) en Patricia Groels (vv Steenwijk) organiseert hij het jaarlijkse evenement. „Gelukkig worden we ondersteund door leden van de deelnemende verenigingen, want anders zou zo iets ook niet kunnen“, aldus Dolstra. „Het is leuk om de jeugd actief bezig te zien en hoewel het dit jaar extra puzzelen was (wat mag wel en wat mag niet vanwege corona) zijn we er toch weer uitgekomen. Vv Steenwijk, Vv Willemsoord, Sv Giethoorn, Sv Steenwijkerwold en Olde Veste geven hun jeugd weer de gelegenheid om tijdens de winterperiode toch actief bezig te zijn.“

Om 17.00 uur stoppen

Met in totaal 58 teams zijn drie locaties nodig om de gehele competitie af te werken. „We zitten natuurlijk ook nog met de beperking dat we om 17.00 uur moeten stoppen”. Dalzicht in Oldemarkt, het Racket en Fitnesscentrum Tuk en de sportzaal van de Waterwyck in Steenwijk zijn de locaties waar ook deze winter gespeeld zal gaan worden door de jeugd van 8 tot en met 15 jaar.

Johan Dolstra begint aan zijn inmiddels negentiende jaar: „We starten op 18 december en eindigen dit jaar op 15 januari. Daarbij kan de jeugd een zestal wedstrijddagen heerlijk voetballen“. Op 28, 29 december en 8 januari zal er in De Waterwyck gespeeld worden, terwijl de jeugd op 27 december in Dalzicht actief is. 18 en 28 december staat het Racket en Fitnesscentrum in Tuk in het teken van het voetbal terwijl daar ook in het nieuwe jaar (8 en 15 januari) gevoetbald gaat worden. Elke wedstrijd dag wordt er om 9.00 uur gestart.

Nieuws

menu