Voor de aanscherping van de coronaregels kon er nog aangepast worden gesport in de Waterwijck.

Bijzonder jaar voor zwem en poloclub Steenwijk’34: ‘Bootcamps in trek bij jeugd en senioren’

Voor de aanscherping van de coronaregels kon er nog aangepast worden gesport in de Waterwijck. Steenwijk’34

Steenwijk - Het bestuur van zwem en poloclub Steenwijk’34 spreekt in haar recente nieuwsbrief van een bijzonder jaar 2020, waarin sportief gezien nauwelijks iets mocht. Ook nu in het nieuwe jaar spelen de coronamaatregelen en de daaraan gekoppelde verlengde lockdown de club nog steeds parten, maar wordt door jong en oud vertier gevonden in deelname aan bootcamps.

Tijdens een les bootcamp train je tegelijkertijd meerdere spiergroepen en zet je je vetverbranding op scherp. Daarnaast kun je rekenen op een algehele verbetering van je conditie, kracht, coördinatie, souplesse, explosiviteit en snelheid. Bootcamps zijn behoorlijk in trek bij de jeugd van de club en er zijn ook sessies voor senioren.

Direct na de lockdown heeft de zwemcommissie van de club actie ondernomen voor een alternatief trainingsprogramma. „Onder leiding van Daniëlle Schonewille van FIT Giethoorn en Manuela Dekkinga zijn er voor de leden van zeventien jaar en jonger bootcamps opgezet. En met succes. Ook werden er fietstochten op de mountainbike gehouden om de conditie op peil te houden”, zo laat het bestuur weten. Gemeente Steenwijkerland heeft kort daarna ook toestemming gegeven voor bootcamps op het parkeerterrein van zwembad de Waterwijck voor de oudere leden vanaf achttien jaar. Er zijn een paar bootcamps per week.

Successen masters

Ondanks dat er in 2020 vanwege corona nauwelijks mocht worden gezwommen waren er sportief gezien mooie resultaten te melden van de masterzwemmers en zwemsters. „De masters vestigden tijdens het ONMK in Rotterdam een nieuw medaillerecord, met maar liefst 49 medailles en een recordaantal deelnemers van de club van 38 zwemmers.” Tot drie dagen voor de eerste lockdown in maart werden er nog wedstrijden gezwommen. „En dat ging heel goed, want het regende tal van persoonlijke records.” Tijdens de lockdown kon er, met inachtneming van de regels, door slimme oplossingen en een enorme inzet van vrijwilligers toch aangepast worden getraind. Ook op het trainersfront waren er ontwikkelingen bij de club in 2020. „Rick Driezen kwam terug als trainer, en Manuela Dekkinga is als hoofdtrainer aangesteld. Er waren ook trieste gebeurtenissen. „” Het overlijden van ereleden Henk en Janny van der Wulp en van lid van verdienste Peter Walpoott.”

Waterpolo

Steenwijk’34 is bezig met het opzetten van een dameswaterpoloteam. „Het doel is om in september 2021 ingeschreven te staan in de competitie. Een select aantal dames traint hier al voor mee, maar nog te weinig om als team in te schrijven.” Lijkt het je leuk om een keer te kijken en/of mee te trainen? Neem dan contact op via waterpolo@steenwijk34.nl.

Het heren 1 team van Steenwijk’34 heeft een goede personele bezetting. „Een combinatie van aanstormend talent gemengd met de oudere ervaren spelers zorgt ervoor dat de Steenwijkers altijd een gevreesde tegenstander zijn voor andere teams.” Het Heren 1 team wist dan ook in het seizoen van 2019-2020 en voorgaande jaren hoog te eindigen in de competitie. „Het doel is om binnen een aantal jaren weer twee herenteams te hebben.” Lijkt het je leuk om een keer te kijken en/of mee te trainen? Dan ben je van harte welkom op de donderdagavond, vanaf het moment dat dit weer mag. Neem bij interesse contact op via eerder genoemde mailadres. 

Er is op dit moment geen speciaal programma voor de jeugd. „Wel is het de bedoeling om binnen drie jaar een nieuw jeugdteam ingeschreven te hebben in de competitie. Dit zal een team worden in de leeftijd van tien tot achttien jaar, waarin jongens en meiden gemengd spelen. Bij interesse kan ook hier gemaild worden. Bij Steenwijk’34 is de waterpoloavond op donderdag. Er wordt van 19.20 tot 21.15 uur volle bak getraind. Alle disciplines van waterpolo komen aan de orde. Na de trainingen is er gelegenheid om gezellig na te praten.