Bikkelen op zwaar parkoers 19e survivalrun Vollenhove: ‘Mooi hoe organisatie alles uit de kast trekt om run door te laten gaan’

De survivalrun ‘Veno in the Wetlands’ doet deze zaterdag zijn naam eer aan: door de vele regenval is het parkoers nat en zwaar. De omstandigheden bij deze 19de editie zijn echter prima: een temperatuur van zo’n 11 graden en een bleek zonnetje. De 1.200 deelnemers genieten er met volle teugen van, ondanks de coronamaatregelen.

Sommige hindernissen moeten via een zogeheten apenhang worden overwonnen.

Sommige hindernissen moeten via een zogeheten apenhang worden overwonnen. Foto: Wilbert Bijzitter

Nat, bezweet en met modderspatten op zijn gezicht staat Bram Renting (31) uit Gendringen zaterdagmiddag nog even uit te hijgen, nadat hij kort daarvoor bij De Burght over de finish is gekomen. „Zwaar, met veel modder”, vat hij de Basis Survival Run (BSR) samen. Als pittigste van de in totaal 39 hindernissen die hij heeft moeten afleggen, noemt hij een ‘combi’ bij De Oldenhof. „Daar moesten we eerst door een duiker en daarna omhoog over balken, en een swing over”, legt hij uit. Renting slaagt daar goed in en eindigt als achtste in de wedstrijd over 8 kilometer, die bij de heren door Rein van Eerde uit Hasselt wordt gewonnen. Merel Blommaert uit Utrecht zegeviert bij de dames.

Nieuws

Meest gelezen