Biljartfenomeen Raymond Ceulemans (84) is van de partij in Steenwijk

Bij biljartvereniging Steenwijk houdt een toernooi als eerbetoon aan het voormalige overleden clubicoon Jos Verheijen.

Bij biljartvereniging Steenwijk houdt een toernooi als eerbetoon aan het voormalige overleden clubicoon Jos Verheijen. ANP

Het Belgische biljartfenomeen Raymond Ceulemans (84) vertoont zaterdagavond zijn kunsten op het gebied van driebanden groot in Steenwijk. Ceulemans maakt deel uit van het team Man op Maat / ’t Caves, dat in het biljartpaleis aan Parade in Steenwijk competitie komt spelen tegen Land Transport.

Het gaat om een competitieduel in de eerste divisie. De topper uit Lier is kopman van een zeer sterk team. „Een echt Belgisch vriendenteam”, zo weet clubman Kees Wijnbeek van biljartvereniging Steenwijk. „Het was even onzeker, maar Raymond komt naar Steenwijk. In het verleden is hij hier wel eerder geweest. ’s Avonds omstreeks half negen komt Ceulemans in de tweede partij van de wedstrijd uit tegen ons clublid Gertjan van der Veen.”

Er komen per team vier spelers uit, terwijl een team gemiddeld uit zeven tot negen biljarters bestaat. Bij biljartvereniging Steenwijk spelen maar liefst vier driebanden teams op divisieniveau. „Bij al deze teams is lijfsbehoud dit seizoen de inzet.” De teamnamen zijn gekoppeld aan de namen van sponsors. Er spelen twee teams in de tweede divisie. „Het gaat om Splinter & de Vosch, en Drukkerij 3inl. Boeve Afbouw met teamleider Arnold Struik mag het dit seizoen in de derde divisie proberen.” Twee competities op rij sneuvelden door corona. „We hopen dat we deze keer wel het einde mogen halen.”