Boslopen van atletiekvereniging Start’78 gaan voorlopig door

In de winterperiode zijn de boslopen van Start’78 al 44 jaar een begrip.

In de winterperiode zijn de boslopen van Start’78 al 44 jaar een begrip. Archieffoto: Sieb van der Laan

De traditionele boslopen van atletiekvereniging Start’78 werden vorig jaar geschrapt. Voor deze winter zijn ze in ieder geval voorlopig op de agenda gezet. „We zitten op de dagen van de boslopen bij Tuks Theehuis, voor het omkleden en inschrijven”, zegt Ella de Jong van Start’78.

„Daar gaan we zelf als clubmensen de QR-codes scannen, want dat zijn ook wij verplicht.” De besmettingen met corona lopen op. „We hebben lang getwijfeld, en dat doen we nog steeds. In november is er geen bosloop. Dat werd voor ons te kort dag. Er zijn nu onder voorbehoud boslopen op de zaterdagen 18 december en 22 januari.”

Daarna volgt een evaluatie. „Als het daarna nog steeds kan, zijn er boslopen op zaterdagen 19 februari en 19 maart. Dat hangt af van de ontwikkeling van het virus.” Als corona het toelaat zijn er voor de komende maanden ook vier Coopertests op de Oerthebaan. Die zijn steeds op zondag om 11.00 uur. Komende zondag 14 november is de eerste al. Verder gaat het om de zondagen 12 december, 9 januari, en 13 februari. Inschrijven kan steeds tot vijf minuten voor aanvang van de coopertest.