Bryan den Besten uit Steenwijk heeft aardige trucjesdoos freestyle voetbal ‘Zo’n bal kleeft als het ware aan je lichaam’

Freestyle voetbal vreet conditie. Als het even kan probeert Bryan den Besten anderhalf uur per dag zijn ‘trucjesdoos open te trekken’. „Dat is dan vijf tot tien minuten goochelen met de bal, daarna even rust en door”, zo klinkt het. „Hoe ik me na zo’n training voel? Dan ben je kapot en heb je geen enkele zin meer om nog iets te doen.” De 19-jarige Steenwijker deed een tijdje geleden al NK ervaring op in Eindhoven. Bryan is ongeveer tweeënhalf jaar freestyle voetballer.

Freestyle voetballer Bryan den Besten laat zien wat hij zoal in huis heeft.

Freestyle voetballer Bryan den Besten laat zien wat hij zoal in huis heeft. Foto: Sieb van der Laan

Hij wordt op social media Bryan Freestyle genoemd. Want praten over deze tak van sport is wel leuk, maar je moet het zien om er zowel letterlijk als figuurlijk een beeld bij te krijgen. „Daarom wordt vrijwel alles gefilmd en gedeeld op onder meer Instagram en Facebook. En daar krijg ik veel reacties op. Binnenkort wordt er een fotoshoot van me gemaakt in de Groene Long.” Trainen en het maken van filmpjes kost veel tijd. „Het editen doe ik meestal zelf. Dat doe ik naast mijn dagelijkse werk in de horeca bij sportschool Hier in Tuk.”

Nieuws

Meest gelezen

menu