MTB Havelte e.o. houdt komende zondag clubkampioenschappen

Jeugdwedstrijden op de Col du Vam in Wijster vorig jaar met vele lokale talenten aan de start. Ook leden van MTB Havelte stonden aan de start.

Jeugdwedstrijden op de Col du Vam in Wijster vorig jaar met vele lokale talenten aan de start. Ook leden van MTB Havelte stonden aan de start. Mediahuis Noord

Mountainbikevereniging Havelte en omstreken houdt komende zondag haar clubkampioenschappen. Ook deze vereniging is in de afgelopen anderhalf jaar flink geteisterd door corona, maar de MTB’ers hebben sinds kort weer volop mogelijkheden gekregen om hun sport te beoefenen.

„We hebben de clubkampioenschappen in 2020 moeten afblazen en ook dit jaar was het heel lang onduidelijk of ze al dan niet konden doorgaan. Maar we geven groen licht, zowel aan de jeugd als aan de senioren”, zo laat Wolter Bosscha namens de wedstrijdcommissie weten.

Havelterberg

De clubtitelstrijd wordt gehouden op de locatie van de voormalige Amerikaanse basis aan de Ruiterweg in Havelterberg. De jeugd in categorie 1 bijt komende zondag om 10.00 uur de spits af. De prijsuitreiking in deze categorie staat om 11.30 uur gepland. Vanaf het middaguur zijn de senioren aan de beurt. Omstreeks 13.15 uur zijn alle clubkampioenen bekend en volgt ook in deze categorie de prijsuitreiking. Aanmelden: via wedstrijd@mtbhavelte.nl of ter plaatse. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wintercompetitie

De vereniging uit Havelte wil trouwens begin volgend jaar ook weer een wintercompetitie houden. De wedstrijden staan gepland op de zondagen 9 januari en 6 februari in Havelterberg, en op 23 januari en 20 februari op de Woldberg.

Maar er leven meer plannen bij deze actieve club. „Zo willen we op 23 april op de Havelterberg een landelijke jeugdwedstrijd houden en op 24 april een nationale wedstrijd voor senioren. Verder hebben we plannen om weer een zomeravondcompetitie in het leven te roepen”, aldus Bosscha.