Coopertest, bosloop en trainingspakkenwedstrijd. Start’78 uit Steenwijk is volop actief op Oerthebaan en bossen Woldberg

In de zomerperiode is Start’78 regelmatig gastheer van baanwedstrijden. Foto: Sieb van der Laan

De indoor in Tuk, met zo’n vierhonderd vooral jeugdige atleten en veel publiek, eerder deze maand was nog een brug te ver. Daar ging voor het tweede jaar op rij een streep door. Nu sinds kort de coronaregels grotendeels zijn losgelaten is er volop atletiek en daarbij wordt uiteraard gezien het mooie weer de buitenlucht opgezocht, de bossen van de Woldberg en Oerthebaan van Start’78.

Zo is er komende zondag 13 maart op de Oerthebaan een coopertest. Zoveel mogelijk meters maken in twaalf minuten. Wie dat te zwaar vindt kan ook gedurende zes minuten deze uitdaging tegen zichzelf aangaan.

De start op de baan is om klokslag 11.00 uur. Inschrijven kan tot vijf minuten voor aanvang van de coopertest. De kosten bedragen twee euro per persoon.

Bosloop

Amper twee weken later, zaterdag 26 maart, is er opnieuw een bosloop door de bossen en fraaie omgeving van de Woldberg. Deelname is alleen mogelijk met voorinschrijving bij Ella de Jong, via ella-dejong@ziggo.nl. Dat kan tot en met de woensdag voor de wedstrijd, oftewel 23 maart. De start is vanaf het grasveld tegenover de parkeerplaats aan het einde van de Bergweg in Tuk. Dus niet bij Tuks Theehuis. Er is derhalve geen kleedruimte, en er zijn ook geen toiletten beschikbaar.

Om 11.00 uur gaan de pupillen C en minipupillen van start over een afstand van 430 meter. Rond 11.10 uur is de start van de meisjes pupillen B en pupillen A over 860 meter. Vervolgens lopen de jongens pupillen B en pupillen A om 11.20 uur 860 meter. Om 11.35 uur lopen de meisjes C en D en jongens C en D 1290 meter, en dan is ook de korte cross senioren en jongens A/B over 1290 meter. En dan staat tevens de start van de meisjes A en B gepland over 1290 meter. Om 11.55 uur zijn de slotnummers. Dan lopen de jongens A en B 4340 meter, dat geldt ook voor de vrouwen, vrouwen masters en vrouwen trimmers, mannen en masters 55-plus. Voor de mannen, mannen masters en mannen trimmers is er een afstand van 6920 meter.

Trainingspakkenwedstrijd

Op zaterdag 2 april is er opnieuw volop actie op de Oerthebaan. De trainingspakkenwedstrijd, voor jeugd, senioren en masters, waarbij elektronische tijdwaarneming aanwezig is. De C en D junioren beginnen om 10.00 uur, de rest om 13.30 uur. Er zijn tal van loopnummers, die variëren van sprint tot lange afstanden. Zo is er voor de mannen en vrouwen van de lange adem een drie en vijf kilometer. Ook zijn er tal van technische nummers, speer, discus, kogel, ver, en hoogspringen. Er is geen voorziening voor zittend werpen.

Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 29 maart via www.atletiek.nu. Na-inschrijvingen zijn niet mogelijk. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de drie en vijf kilometer. Alleen op de dag van de wedstrijd, tot uiterlijk één uur voor aanvang van een onderdeel. Inlichtingen over de wedstrijd bij Annie Nijmeijer, (06)127 522 82, of wedsec.thuis@start78.nl.

Nieuws

menu