DOS’46 boekt broodnodige overwinning op Groen Geel

Christiaan Dekkers legt de bal op een presenteerblaadje voor Fardau de Boer. Foto: Leo de Harder

DOS’46 heeft het zeer belangrijke thuisduel met Groen Geel / RMcD Emma Huis zaterdagavond gewonnen met 20-17. Door de zege op de ploeg uit Wormer nemen de Nijeveners afstand van de onderste twee ploegen.

DOS’46 had het voor rust lastig en keek lange tijd tegen een achterstand aan. Toch ging het met een 9-8 voorsprong rusten, waarna het in de tweede helft steeds aan de goede kant van de score bleef en dus won.

Vijf treffers op rij

DOS’46 opende de score via Christian Dekkers (1-0) en had tot 4-2 steeds de leiding. Vanaf dat moment nam Groen Geel scorend het heft in handen en legde het vijf treffers op rij in het mandje: 4-7. De thuisploeg herstelde zich dankzij de dames, die alle vier een treffer maakten en zo voor 8-8 tekenden. Het was Christian Dekkers die de rood-zwarten zelfs met een voorsprong de rust in liet gaan: 9-8.

DOS’46 schoot in het tweede bedrijf uit de startblokken en leek met vijf treffers op rij binnen tien minuten een voorschot te nemen op de winst: 14-8. Groen Geel toonde echter karakter en was bij 16-14 weer helemaal terug in de wedstrijd. Het kwam vier minuten voor tijd zelfs op 17-16. Via 18-16 en 18-17 bleef het razend spannend in de slotfase, maar waren het uiteindelijk Max Malestein en Christian Dekkers die de zege voor DOS’46 veiligstelden: 20-17.

Nieuws

menu