DOS’46 onderuit in ouverture veldkorfbalcompetitie

Tessa Lap scoorde zaterdag in het openingsduel van de veldkorfbalcompetitie 6 van de 15 treffers namens DOS'46. Foto: Leo de Harder

DOS’46 heeft het openingsduel in de Ereklasse A op het veld met 23-15 verloren van LDODK/Rinsma Modeplein. De Friezen waren na het eerste kwartier duidelijk de meerdere van de Nijeveners, die een 2-6 voorsprong als sneeuw voor de zon zagen verdampen. Bij rust stond het al 11-7 voor de thuisploeg uit Gorredijk, die vervolgens na de pauze geen moment meer in de problemen kwam en eenvoudig won.

DOS’46 opende de score via Tessa Lap en nam na twee treffers van LDODK (2-1) het initiatief. Na 14 minuten stond een 2-6 voorsprong op het bord en speelden de rood-zwarten nog fris van de lever. Vanaf dat moment stokte het scoren echter en wist alleen Pascal Frieswijk (4-7) de korf nog te vinden. LDODK speelde niet eens groots, maar kantelde niettemin het duel simpel en leidde bij rust al met 11-7.

Marge

Pas 5 minuten na rust doorbrak Tessa Lap de scorende droogte, maar toen was de marge al gemaakt door LDODK (13-8). Via 16-8 en 18-9 liep de thuisploeg steeds verder weg en was het openingsduel vroegtijdig beslist. In de slotfase wist DOS’46 - mede door Tessa Lap, die zich met 6 treffers aan de malaise onttrok - meer schade te voorkomen. Het verloor uiteindelijk met 23-15 en weet dat er nog veel werk aan de winkel is.