DOS’46 stunt met knappe uitzege in noordelijke derby

Een treffer van Max Malestein in de slotfase besliste vrijdagavond de noordelijke derby in Gorredijk. Foto: Leo de Harder

DOS’46 had zich vorige week definitief veilig gespeeld en zich daarmee vroegtijdig verzekerd van opnieuw een jaar Korfbal League. De equipe van Mulder en Boode heeft dit seizoen tactisch en fysiek grote stappen gemaakt, is mentaal weerbaar en vooral defensief ijzersterk. In de noordelijke derby tegen LDODK/Rinsma Modeplein kwamen deze kwaliteiten vrijdagavond weer aan het licht, want de Nijeveners wonnen in Gorredijk verrassend met 19-21. Door deze zege staat DOS’46 op 16 punten na 16 duels en heeft het zelfs nog een minimale kans op de play-offs.

DOS’46 startte vrijdagavond stroef in Friesland en werd algauw op een 2-0 achterstand gezet. Dit herstelde het vervolgens snel en bij 3-4 was daar de eerste voorsprong. De bezoekers bouwden deze langzaam uit naar een grotere marge, die bij 7-10 voor het eerst drie was. LDODK, dat op plek 4 staat en vol in de race is voor de play-offs, had moeite om tot scoren te komen tegen det stugge Nijeveners en keek bij rust tegen een 10-12 achterstand aan.

Spannende slotfase

In de fase vlak na rust legde DOS’46 de basis voor de overwinning door weg te lopen naar 12-17. Met nog 12 minuten op de klok stond het 15-20 en leek er niets aan de hand voor de rood-zwarten. LDODK wist met 3 treffers op rij echter nog wel dichtbij te komen (18-20) en maakte er zo een spannende slotfase van. Een treffer van Max Malestein besliste het duel (18-21), want verder dan 19-21 kwam de Friese thuisploeg niet meer.

Nieuws

menu