DOS’46 ziet kansen op play-offs aanzienlijk slinken

Leander Zwolle (links) strekt zich volledig in een poging om de bal te bemachtigen. Foto: Leo de Harder

De kansen van DOS’46 om via een tweede plaats de play-offs van de ereklasse te bereiken, zijn aanzienlijk geslonken na de thuisnederlaag tegen LDODK/Rinsma Modeplein. Een nederlaag die zich woensdagavond in het laatste kwartier begon af te tekenen, toen herfstachtige taferelen de korfballers en toeschouwers meer en meer geselden op sportpark Tussenboerslanden in Nijeveen.

De eerste aanval met Eline van Veldhuisen, Kim Petersen, Leander Zwolle en Max Malestein zette na het beginsignaal een langdurige aanval op, maar ontbrak het aan scherpte in de doelpogingen om succes te hebben. Een euvel dat DOS’46 vaker pijn deed in de confrontatie met de noordelijke rivaal.

Voorsprong

Nadat beide ploegen eenmaal hadden gescoord, schoot Christian Dekkers, die met Pascal Frieswijk, Fardau de Boer en Tessa Lap in de verdediging begon, DOS’46 van afstand voor het eerst naar een voorsprong (2-1). Na 5-5 leidde DOS’46 nog eenmaal het scoreverloop: Tessa Lap tekende voor de 6-5.

In de resterende tijd tot de rust werd LDODK wat dominanter in het scoreverloop. De formatie van trainer-coach Gerald Aukes liep driemaal twee punten weg (7-9, 8-10 en 9-11). De ruststand was 10-11.

Venijnige wind

In de tweede helft nam het weer herfstachtige trekjes aan. Een venijnige wind en aanhoudende regen geselden de spelers en de toeschouwers. Tot zo’n tien minuten voor het verlossende eindsignaal leidde LDODK weliswaar de dans, maar bleef DOS’46 in het spoor.

De weersomstandigheden maakten de aanvalspogingen in toenemende mate tot een ware loterij. Daarbij had LDODK het voordeel dat het met de wind in de rug speelde en de gehele ruimte voor de korf kon bestrijken, terwijl DOS’46 het moest doen met de veel kleinere ruimte achter de korf. De Friezen stelden met vier doelpunten de overwinning en daarmee de kansen op de play-offs veilig, terwijl DOS’46 alleen nog tot scoren kwam via Leander Zwolle.. Eindstand: 14-18.

Nieuws

menu