D'Olde Veste'54 na rust ruim langs FC Meppel

Momentopname uit het bekerduel tussen FC Meppel en d'Olde Veste'54. Olde Veste is alweer een tijdje bezig, zaterdag komt Blauw Wit’34 uit Leeuwarden op bezoek. Foto: Frens Jansen

D’Olde Veste’54 heeft het tweede bekertreffen zaterdag ruim gewonnen. Na een 1-0 achterstand bij rust was de Steenwijker eersteklasser in de tweede helft duidelijk beter dan tweedeklasser FC Meppel en dat leverde een verdiende zege op: 1-4.

Grote man aan de zijde van de blauw-gelen was Jeffrey Dijkstra. Hij viel in de rust in en drukte met drie treffers een groot stempel op de zege van de ploeg van coach Dick Krommenhoek.

D’Olde Veste’54 begon sterk aan het duel en creëerde een enorm overwicht. Het ontbrak de Steenwijkers echter aan overtuiging in de afronding waardoor FC Meppel overeind bleef. De eerste de beste keer dat de thuisploeg over de middenlijn kwam was het zelfs meteen raak, via Brian van der Zweerde.

Hij volleerde een voorzet van Justin Thorn schitterend binnen: 1-0. Door die treffer veranderde het wedstrijdbeeld meteen, want het grote overwicht van de bezoekers was weg. D’Olde Veste was weliswaar de betere ploeg, maar verder dan een kans voor de tegenvallende Juules Kwant en een bal op de paal van Daan Postma kwamen de blauw-gelen voor rust niet.

Jeffrey Dijkstra de grote man

Het inbrengen van de pijlsnelle Jeffrey Dijkstra was voor d’Olde Veste noodzakelijk om FC Meppel pijn te doen. Dijkstra schoot namelijk binnen een minuut na rust de gelijkmaker op het bord: 1-1. De bezoekers drukten door en kwamen uit een corner in de 49ste minuut op 1-2. Doelman Kampherbeek kon de bal niet voor de doellijn keren: 1-2.

FC Meppel kwam er in die fase niet meer aan te pas en mocht van geluk spreken dat d’Olde Veste 54 het duel niet sneller besliste. De thuisploeg kreeg via Emiel Kwant zelfs nog een kans op 2-2, maar zijn schot werd door doelman Smit gepakt. In de slotfase was het Jeffrey Dijkstra die met twee treffers het verschil in kwaliteit tot uiting bracht in de score, waardoor de Steenwijkers verdiend met 1-4 wonnen.