De Blesse speelt nacompetitie voor promotie naar derde klasse. Spannende slotdag loopt voor rood-witten en USV door verlate scheidsrechter uit op niemendalletje

De Blesse-USV. FOTO Piet Bosma

De Blesse-USV. FOTO Piet Bosma

De uiterst spannende slotdag van het seizoen in de 4e klasse A Noord kreeg voor De Blesse en USV een uiterst sullige wending.

Voor beide ploegen stond er het nodige op het spel, maar scheidrechter IJdema verscheen veel en veel te laat op sportpark De Berk. Daardoor waren al in de rust de eindstanden op de andere velden bekend. Zo wist USV halverwege dat de titelkans verkeken was, terwijl De Blesse zeker was van het spelen van nacompetitie. Daardoor devalueerde de tweede helft tot een loom potje zomermiddagvoetbal.

Die stond vooral in het teken van vele wissels en het voorkomen van gele kaarten. Van een spannende apotheose van het seizoen was geen enkele sprake meer.

In de 26e minuut kwam USV meer dan verdiend op voorsprong. Max Schaeffer klopte doelman Joran de Groot met een slimme lob (0-1). Ook daarna zat De Blesse in de tang bij USV en was het wachten op een grotere voorsprong. Een afstandsschot van Frank Kuiper werd gekeerd door de lat en Niels Kappert had pech toen zijn indraaier via de binnenkant van de paal de verkeerde kant oprolde.

Na rust ging het duel dus nergens meer om. Yannick Kemerink maakte in de 52e minuut na een fraaie solo de gelijkmaker (1-1). Daarna telden beide ploegen af tot het eindsignaal.