De Steevast-expres dendert voort

De Steevast mannen na hun gewonnen derde set. Teun Smit

Door een 4-0 overwinning op Set Up 5 uit IJsselmuiden te boeken, hebben de volleyballers van Steevast op overtuigende wijze hun koppositie in de 1ste klasse E behouden.

De Steenwijkers moesten aan het begin van deze uitwedstrijd nog even wennen aan de zaalomstandigheden en ook de manier van spelen van de tegenstander. Nadat deze onwennigheden waren geneutraliseerd, trokken Jaap Miggels, Arjen Boerma, Frank Hagenus, Andries Wagter, Hauke Lokkers, Ronald Berghuijs en libero Ralf Stam met goed spel het initiatief naar zich toe, met als resultaat een ruime setwinst: 13-25.

Nek-aan-nekrace

De tweede set was aan Set Up-zijde de beste in deze wedstrijd en die van Steevast de slechtste. De Steenwijkers kwamen in deze set pas bij 18-19 voor het eerst op voorsprong. Het werd een spannende nek-aan-nekrace, waarbij Steevast zich met 25-27 nipt de sterkste toonde. Daarmee was ook het verzet van de thuisploeg gebroken.

Steevast-coach Teun Smit bracht Robin van Zanten en Cas Verbeet binnen de lijnen. Zij werden deelgenoot van een makkelijke winst van de derde set (11-25). Dit was het resultaat van vooral een uitgekiende servicedruk, en goede aanvals- en blokkeeracties. In de vierde set lukte het Set Up ook niet om zich onder de Steenwijker druk weg te spelen en kon Steevast zich zelfs wat concentratiefoutjes permitteren. Redelijk eenvoudig schreven de bezoekers ook de vierde set op hun naam: 19-25.

Via deze achtste overwinning op rij konden de mannen van Steevast vijf volle wedstrijdpunten aan hun competitieconto toevoegen en blijven ze daardoor nog steeds ongeslagen de ranglijst aanvoeren.

Nieuws

menu