De Wegwijzer, Kindcentrum Willem Alexander en De Samensprong zijn winnaars schoolvoetbal

Het jongensteam van De Wegwijzer.

Het jongensteam van De Wegwijzer. Foto: Sieb van der Laan

Door alle wedstrijden te winnen staat de grote Nel Kleiker wisselbokaal een jaar lang te pronken in de prijzenkast van basisschool De Wegwijzer.

In de poulewedstrijden wist het jongensteam van de school al 15 treffers te produceren. Daardoor werd met 12 punten uit vier wedstrijden de grote finale bereikt. In de andere poule kwam School B II als winnaar uit de strijd. Het had even veel punten als de Eben Haëzer school uit Sint Jansklooster. Maar het onderlinge resultaat sprak in het voordeel van de school uit Steenwijk. In een spannende finale bleek De Wegwijzer de sterkste te zijn. De 2-0 winst leverde niet alleen de grote trofee op maar ook een plaats in de volgende ronde van het KNVB schoolvoetbaltoernooi.

In poule C, de kleinere scholen, ging Kindcentrum Willem Alexander met de hoofdprijs aan de haal. Zeven scholen speelden daar een halve competitie en uiteindelijk wist de school uit Steenwijk West zonder nederlaag de eindstreep te halen. Het had daarbij twee punten meer dan het ’t PuzzelsTuk dat als tweede eindigde.

Zestallen

Nieuw dit jaar bij het door Olde Veste georganiseerde schoolvoetbaltoernooi was de competitie voor zestallen. Zes teams hadden zich daarvoor ingeschreven en na een leuke middag voetballen mocht De Samensprong uit eindelijk de hoofdprijs in ontvangst nemen. „De kinderen hebben ontzettend veel plezier gehad en dat is het voornaamste. Dat het daarbij schitterend weer was, is een hele mooie bijkomstigheid”, zegt Menno Mollema namens de organisatie. „Er was veel publieke belangstelling en dat geeft de kinderen natuurlijk extra power. Op naar volgende week wanneer het weer een volle bak gaat worden, want dan gaan de meisjesteam om de prijzen strijden.“