Derby in Belt-Schutsloot tussen SVBS’77 en Steenwijk. Olde Veste uit naar middenmoter Huizen

Olde Veste wist eerder dit seizoen aan de Parallelweg Huizen te verrassen. Sieb van der Laan

Olde Veste is met twee nederlagen vrij moeizaam begonnen aan de tweede helft van de competitie. De wedstrijden bij DHSC in Utrecht en thuis tegen HZVV uit Hoogeveen gingen verloren. Veel tegengoals vallen uit dode spelmomenten, vrije trappen en hoekschoppen. En mede daardoor zijn de blauw-gelen rode lantaarndrager in de zaterdag vierde divisie B. Een snelle ommekeer is nodig om het vege lijf nog te redden.

Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Huizen. Thuis wisten de Steenwijkers destijds knap en toch ook wel verrassend van deze club te winnen. Dus wie weet is er ook nu iets mogelijk. Huizen is wel aan een vrij redelijk seizoen bezig met een plaatsje in de middenmoot van de ranglijst. VHK speelt in de derde klasse C district Oost uit tegen FC Ommen. Beide ploegen staan in de middenmoot. Blokzijl ontvangt in de vijfde klasse A HJSC uit het Friese Hommerts.

HJSC staat derde, Blokzijl heeft de rode lantaarn in handen. Steenwijker Boys is koploper in de zaterdag vijfde klasse G en ontvangt laagvlieger Sportclub Angelslo. Steenwijk is de nummer twee in deze klasse. De roodwitters spelen de derby uit tegen SVBS’77 in Belt-Schutsloot. De thuisclub staat op de zevende plaats. In deze klasse zijn ook de wedstrijden NKVV - Bargeres, VVAK - CEC, Nieuw Balinge - Tiendeveen, Zuidwolde - VCG.

Zondagvoetbal

VENO begint de tweede seizoenshelft in de tweede klasse J met een derby thuis in Vollenhove tegen Oldeholtpade. De gasten wonnen de eerste periodetitel, maar zijn inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst. VENO is de nummer acht in deze klasse. Ook in de derde klasse A gaat de bal weer rollen. Koploper Steenwijkerwold voetbalt uit tegen Dwingeloo. De Drenten zijn de nummer zes op de ranglijst. Steenwijker Boys is in deze klasse hekkensluiter en zal het thuis op de Koperberg niet eenvoudig krijgen tegen het bezoekende Wacker de Wijk. Oranje Zwart uit Wanneperveen speelt in de Knipe tegen Read Swart. Oldemarkt is niet aan een bijster goed seizoen bezig. De ploeg is afgezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst en speelt zondag uit tegen Trinitas in Boijl. Die hebben evenals Oldemarkt slechts tien wedstrijdpunten uit tien duels.

Overige wedstrijden zondagvoetbal, vierde klasse A: Havelte - Balkbrug, IJhorst - Stânfries, De Blesse - Ruinerwold, Kraggenburg - USV Nieuwleusen, VWC - Olyphia, vijfde klasse A, Kuinre - FFS, vijfde klasse B, BEW - Sport Vereent, Wapserveen - Old Forward, Oosterstreek - Fochteloo, Blankenham - Uffelte, Giethoorn - Scheerwolde.

Nieuws

menu