Derde elftal vv Steenwijk gaat benefietwedstijd in Engeland spelen

Michael Laidler, de opa van Frankie Sherwood staat links vooraan met groene jas. Derde van links staat Ted Helweg. Aangeleverde foto

Het derde elftal van vv Steenwijk gaat in mei een benefietwedstrijd spelen tegen North Shields Select, een amateurvereniging in de buurt van Newcastle in Engeland. Het gaat om een wedstrijd ter nagedachtenis aan Frankie Sherwood, die in 2018 op 4-jarige leeftijd overleed door neuroblastoom. De opbrengst gaat naar de Frankie Sherwood Foundation en de KiKa stichting.

Een van de spelers van het derde elftal van vv Steenwijk, Ted Helweg, is supporter van Newcastle United en bezoekt regelmatig thuiswedstrijden van de club in Engeland. „Naast de wedstrijden in de Premier League ging ik ook wel eens naar een wedstrijd van amateurvereniging North Shields, een havenstadje bij Newcastle., vertelt Ted Helweg.

Zo kwam hij in contact met andere Newcastle United-fans, onder wie Michael, de opa van Frankie Sherwood. „Die vertelde destijds over zijn kleinzoon, waarbij de ziekte werd geconstateerd toen hij 18 maanden was. Ik werd op de hoogte gehouden en je leeft dan mee.” Frankie overleed in 2018..

‘Ik twijfelde geen seconde’

„In augustus vorig jaar had ik contact met Michael via Messenger. Hij vertelde over de benefietwedstrijd, die georganiseerd wordt en vroeg aan mij of ik iets kon betekenen. Ik twijfelde geen seconde en mijn teamleden ook niet. We hebben hier een commissie opgericht om de reis mogelijk te maken.”

In speciale Oranje tenues

Per boot vertrekken de spelers op donderdag 12 mei, als de coronamaatregelen het toelaten. Zaterdag is de wedstrijddag met diverse activiteiten op het sportpark met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de goede doelen. „Omdat we uit Nederland komen, spelen we in Oranje tenue met achterop de naam Frankie, dus de Engelsen krijgen daar een Nederlands Elftal te zien”, zegt Ted Helweg met een glimlach.

Intussen is een lokaal taxibedrijf aldaar sponsor van het team en momenteel zijn er al vele donaties geweest. „Er is al 1145 euro binnen. Bij deze willen we de donateurs bedanken voor hun giften.”

Donaties kunnen gedaan worden via https://steunactie.nl/actions/view/frankie-sherwood-foundation-en-kika?id=6244

Nieuws

menu