Derdedivisionist Staphorst haalt uit tegen Zeeuwen

Centrale verdediger Dirk Muis scoorde zaterdag de openingsgoal voor Staphorst in het thuisduel met Goes. Foto: VV Staphorst

De voetballers van Staphorst zijn ook na drie competitieduels nog ongeslagen in de derde divisie. Na twee remises haalden de geel-blauwen deze zaterdag op eigen veld hard uit tegen Goes. Met 4-0 werd de Zeeuwse ploeg huiswaarts gestuurd waardoor Staphorst inmiddels 5 punten heeft verzameld. De treffers werden gemaakt door Dirk Muis, Mike Reuvers, Stan Haanstra en Sander de Grote.

Staphorst begon sterk en zag in de 5de minuut Dirk Muis de 1-0 tegen de touwen koppen. De sterke centrale verdediger was bij elke standaardsituatie dreigend en was in de 12de minuut dicht bij zijn tweede treffer, met een kopbal net naast. Die tweede treffer voor de thuisploeg zou er na een halfuur wél komen toen Mike Reuvers doeltreffend was: 2-0. Staphorst drukte door en besliste het duel op slag van rust al met de 3-0. Stan Haanstra was de maker van die goal, waardoor de geel-blauwen vroegtijdig op rozen zaten.

Gecontroleerd

Na de pauze kwam de thuisploeg geen moment meer in de problemen. Al in de 57ste minuut bepaalde Sander de Grote de eindstand op 4-0. In het laatste halfuur speelde Staphorst de match gecontroleerd uit en wisselde het naar hartenlust. Goes geloofde het verder ook wel en legde zich gewillig neer bij de kansloze nederlaag, in de wetenschap dat de verre terugreis een vervelende zou worden.