Derdedivisionist Staphorst laat belangrijke punten liggen in Nijkerk

Jurian van den Brink scoorde zaterdag in Nijkerk de fraaie openingstreffer van Staphorst. Foto: VV Staphorst

Derdedivisionist Staphorst leek zaterdagmiddag bij Sparta Nijkerk een mooie slag te kunnen slaan, om zo afstand te nemen van de onderste regionen van de ranglijst. De ploeg van Karlo Meppelink nam voor rust een 0-1 voorsprong, maar zag deze na de pauze omgebogen worden in een 2-1 nederlaag. Door dit verlies en door de overige resultaten van de andere ploegen in het rechterrijtje is alles in elkaar geschoven onder in de 3de divisie.

Sparta Nijkerk was op sportpark De Ebbenhorst de betere ploeg voor rust, met ook de beste kansen. Staphorst stelde daar in eerste instantie weinig tegenover, maar werd gaandeweg het eerste bedrijf - vooral van afstand - wel wat dreigender. Vlak voor de pauze was het Jurian van den Brink die met een treffer van grote schoonheid Staphorst ineens naar een voorsprong schoot: 0-1.

Gelijkmaker

Na de pauze viel algauw de gelijkmaker. Tyrone Fonville bracht zijn ploeg in de 50ste minuut op gelijke hoogte en dat was verdiend te noemen: 1-1. Wat volgde was een fase waarin de thuisploeg nadrukkelijk op de poort van de 2-1 klopte. Keeper Jorick Maats voorkwam de tweede Sparta-treffer met enkele reddingen, maar moest uiteindelijk een kwartier voor tijd toch de achterstand toestaan. Mike Ahrens schoot de 2-1 binnen en bezorgde zijn ploeg zo drie belangrijke punten.

Nieuws

menu