Derdedivisionist Staphorst na opnieuw een rode kaart ditmaal wél ten onder

Martin van 't Ende, hier in actie tegen RKAV Volendam, scoorde zaterdag de openingstreffer tegen Ter Leede. Foto: Leo de Harder

Na de zwaarbevochten midweekse bekerzege bij AFC moest derdedivisionist Staphorst zaterdag voor de competitie afreizen naar Sassenheim. Na een vroeg verkregen voorsprong, via de teruggekeerde Martin van ’t Ende, ging het na rust mis voor de geel-blauwen. Na de gelijkmaker van Ter Leede kreeg Julius Duit rood, vanwege een ontoelaatbare charge.

In Amsterdam wist Staphorst woensdagavond nog stand te houden met een man minder, maar dat bleek ditmaal een brug te ver. De rode lantaarndrager forceerde de 2-1 en boekte zo de eerste competitiezege. Door deze nederlaag blijft Staphorst voorlaatste op de ranglijst en verkeert de ploeg van trainer Karlo Meppelink dus in zwaar weer.

Vlak duel

Staphorst begon goed aan deze uitwedstrijd en nam in de 15de minuut de leiding. Martin van ’t Ende volleerde een corner binnen en maakte zo de 0-1. Die stand bleef tot de rust op het bord staan in dit vlakke duel, waarin beide ploegen vooral via standaardsituaties gevaarlijk waren.

Na rust begon Staphorst wederom prima, maar zag het Ter Leede langzaam het initiatief nemen. Dit resulteerde in de 59ste minuut in de gelijkmaker van Rowdy van der Putten, die doelman Jorick Maats kansloos liet: 1-1. In de 68e minuut kreeg Julius Duit rood - op advies van de grensrechter, vanwege een charge - waarna Staphorst opnieuw met tien man verder moest. De thuisploeg dwong via Dirk Hoekstra enkele minuten later de voorsprong af (2-1) en deze tik kwam Staphorst niet meer te boven. De geel-blauwen probeerden het nog wel, maar kwamen simpelweg kracht en finesse tekort.

Nieuws

menu