Derdedivisionist Staphorst wint eerste gedeelte van 'tweeluik' op Urk

Invaller Emiel Kwant nam zaterdag op Urk de 1-3 voor zijn rekening. Foto: VV Staphorst

Derdedivisionist Staphorst werd afgelopen week in de strijd om de KNVB Beker gekoppeld aan competitiegenoot Urk. Het toeval wilde dat de ploegen elkaar deze zaterdagmiddag ook al troffen (maar dan in competitieverband) en zo in kort tijdsbestek een ‘tweeluik’ afwerken tegen elkaar. Staphorst trok in ‘deel 1’ aan het langste eind door met 1-3 te winnen, via treffers van Stan Haanstra, Freddy Quispel en Emiel Kwant. De zege van de ploeg van trainer Karlo Meppelink was zeer belangrijk, want ze heeft na 8 duels slechts 8 punten verzameld en kan de punten momenteel dus goed gebruiken.

Urk en Staphorst maakten er een open duel van, in het eerste halfuur golfde het spel heen en weer. Beide ploegen kregen scoringsmogelijkheden, maar Staphorst was de enige die voor de pauze het net wist te vinden. Stan Haanstra werd ingespeeld door Joren Rietman en werkte de bal achter doelman Strijker: 0-1. Na deze openingstreffer werden de geel-blauwen in de laatste fase voor rust iets achteruit gedrongen door Urk, dat het initiatief naar zich toetrok. Het leverde een paar kansjes op voor de thuisploeg die uiteindelijk niets opleverden.

Koren op de molen

Na rust opende de thuisploeg furieus en was ze enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Doelman Jorick Maats redde bekwaam en kreeg eenmaal hulp van de lat. Naarmate het duel vorderde, werden de ruimtes steeds groter en dat was koren op de molen van de bezoekers. In de 76ste minuut counterde Staphorst via Freddy Quispel naar 0-2. Dat leek de beslissing, maar Urk bracht in de slotfase via Johannes Schrijver de spanning nog wel even terug: 1-2. Invaller Emiel Kwant maakte echter meteen aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 binnen te rammen en Staphorst daarmee de volle buit te schenken.

Nieuws

menu