Dit weekend volledig voetbalprogramma bij amateurs. Wel verstandig om het laatste nieuws te volgen

Momentopname uit het bekerduel tussen FC Meppel en d'Olde Veste'54. Foto: Frens Jansen

De talrijke coronabesmettingen hangen als een soort van zwaard van Damocles boven het amateurvoetbal. In de afgelopen weken regende het afgelastingen. De KNVB heeft voor komend weekend een volledig programma samengesteld. Voor de liefhebbers is het verstandig om het laatste nieuws te volgen. Soms vliegen wedstrijden, die allemaal zonder publiek worden gespeeld, er op het laatste moment alsnog uit.

Koploper Olde Veste speelt zaterdag in de eerste klasse E uit tegen het laag geklasseerde Balk. Willemsoord ontvangt op de Boschkamp in 3A middenmoter DWP. De groenhemden zijn aan een moeizame competitie bezig. VHK Sint Jansklooster, dat uitkomt in de vierde klasse D Oost, ontvangt op sportpark Monnikenmolen CSV’28 uit Zwolle.

In de vijfde klasse G zijn de volgende wedstrijden gepland, Steenwijk uit naar VCG Geesbrug, SVBS’77 thuis tegen Steenwijker Boys, en Nagele ontvangt Blokzijl.

Zondagvoetbal

Ook in het zondagvoetbal wordt er, als het virus het toestaat, volop gevoetbald. VENO doet goed mee in de tweede klasse K. De voetballers uit Vollenhove spelen uit tegen Pesse. Steenwijkerwold wacht in 3D een aardig potje thuis tegen Oldeholtpade. Oldemarkt reist af naar Ruinen, en Oranje Zwart ontvangt thuis in Wanneperveen het Coevorder Raptim. Trinitas uit Boijl gaat bij Protos op visite, en Olyphia uit Noordwolde mag van een vrije zondag genieten.

In de vierde klasse A speelt Steenwijker Boys thuis op de Koperberg tegen Sportclub Makkinga. In het zondagvoetbal staan ook nog de volgende wedstrijden op het programma, vierde klasse A, Wacker - Zandhuizen, Havelte - Smilde’94, Lemmer - Kraggenburg, BEW - Donkerbroek, De Blesse - VWC, Ruinerwold - RKO, vijfde klasse A, Uffelte - Stânfries, Old Forward - Kuinre, Wapserveen - Hoogersmilde, Giethoorn - Fochteloo, Diever/Wapse - Scheerwolde, Oosterstreek - Blankenham. Het kan dus een mooi voetbalweekend worden bij de amateurs als alles door mag gaan.

Nieuws

menu