Door thuiszege op WHC in inhaalduel nestelt eersteklasser d’Olde Veste’54 zich zeer stevig aan kop

Jeffrey Dijkstra van d'Olde Veste'54 tracht Jari Mooij van WHC te slim af te zijn. Sieb van der Laan

Tijdens hun onderlinge inhaalduel werkten d’Olde Veste’54 en WHC dinsdagavond een nogal fletse eerste helft af aan de Parallelweg in Steenwijk. Toch konden de blauw-gelen dankzij een goal vlak voor rust met een 1-0 voorsprong aan de thee. Ook na de pauze won deze wedstrijd weinig aan glans. Wel waren voor beide doelen een paar dikke kansen te noteren. Gescoord werd er echter niet meer. En zo trok de thuisploeg uit Steenwijk de magere marge over de streep en is ze nog altijd de fiere koploper in de 1ste klasse E.

Corona bij de ploeg uit Wezep was er enkele weken geleden de oorzaak van dat de competitiewedstrijd tussen d’Olde Veste’54 en WHC destijds geen doorgang kon vinden. En om die reden werd deze topper op dinsdagavond - in een sfeerloze, ietwat regenachtige ambiance - zonder publiek in Steenwijk ingehaald.

Na afloop heerste terechte blijdschap bij de thuisclub. „We hadden het zeker voor rust lastig”, stelde de winnende trainer Dick Krommenhoek. „In de tweede helft hebben we voortdurend goed rugdekking gegeven en druk op de bal gehouden. En het is ook de vierde wedstrijd op rij dat we zelf de nul houden.”

Geen krimp

De blauw-gelen waren in het eerste kwartier veelvuldig op de helft van WHC te vinden, zonder dat ze kansen creëerden. De eerste kansjes in deze wedstrijd waren voor de gasten, maar doelman Tom Holleboom greep bij twee Wezeper aanvallen goed in. Bij het eerste kansje speelde spits Stef van Oene de bal net iets te ver voor zich uit, zodat de Steenwijker goalie de bal van diens voet kon ‘snoepen’. Er was veel strijd, maar beide defensies gaven geen krimp.

Het eerste echte gevaar van de thuisploeg kwam van Jeffrey Dijkstra, die met een knappe vrije trap doelman Dennis Fijn aan het werk zette. Fijn liet twee keer de bal los, maar niemand van d’Olde Veste profiteerde ervan. Vlak voor rust openden de blauw-gelen dan toch de score. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Bas de Vries, die de bal tegen de touwen werkte: 1-0.

Rommelig spelbeeld

Ook na rust was d’Olde Veste weliswaar de bovenliggende partij, maar was er door het vele balverlies tevens sprake van een rommelig spelbeeld. De gasten gooiden in fysiek opzicht wat meer de beuk erin. WHC ging na een uurtje voetballen even nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en het kreeg ook een paar serieuze kansen, maar keeper Holleboom was dinsdagavond lekker op dreef.

Invaller Daan Postma kreeg 10 minuten voor tijd een enorme kans om de inhaalwedstrijd in het slot te gooien, maar hij schoot naast. Even later kreeg Postma opnieuw een behoorlijke kans, maar hij raakte de bal niet lekker op het beslissende moment. En dus bleef het bij 1-0.

Nieuws

menu