Drie dansteams Dans Hier! zijn Nederlands kampioen

Eyecatcher Junior.

Eyecatcher Junior. Foto: Aangeleverde foto

Drie dansteams Dans Hier! uit Tuk zijn zondag in De Meenthe Nederlands kampioen (van Soneo) geworden.

Eyecatcher Junior beet het spits af in de categorie Hiphop 10-14 jaar, level 6. De energie spatte de zaal in, de meiden dansten vol overgave en met veel plezier hun dans. Nog één keer knallen dit seizoen en alles geven wat ze in zich hadden. En dit werd goed beloond. want ze behaalden de 1 e prijs.

Daarna was het de beurt aan Eyecatcher. Zij kwamen uit in de categorie Hiphop 12-17 jaar, level 5. Doordat het een thuiswedstrijd was, was er veel publiek aanwezig die Eyecatcher kon aanmoedigen en dit werd dan ook uitbundig gedaan. Dit gaf de meiden nog meer energie en strijdlust en zij beten zich vast in hun dans. Vol overtuiging dansten zij hun choreo. De prijsuitreiking was spannend tot de laatste minuut, want Eyecatcher had 1 grote concurrent. De jury was het met elkaar eens: Eyecatcher ging er met de 1 e plaats vandoor.

Eyecatcher Flamezz kwam later in de middag in actie. Het deelnameveld in de categorie streetdance 12-17 jaar level 2 was erg sterk maar toch lieten de meiden zich niet uit het veld slaan. Ze bleven vertrouwen hebben en dansten vol overgave hun beste dans. Helaas vielen zij net niet in de prijzen en behaalden zij een mooie 4 e plek.

Eyecatcher Elite kwam uit in de categorie Hiphop 14+, level 4. Alle teams van Dans Hier! waren nog aanwezig om ook Elite aan te moedigen en dat heeft de zaal geweten. Elite danste met veel enthousiasme en passie hun choreo en genoten hier zichtbaar van. Tijdens de prijsuitreiking liet Eyecatcher Elite alle teams uit hun categorie achter zich en zo stonden ook zij op de 1 e plek.