Dwingeloo en Wacker maken er een vermakelijk bekerduel van

Bekerduels als verlengstuk van de voorbereiding op de competitie, waarbij het resultaat niet vooropstaat. Je hoort het best vaak, vooral uit de mond van trainers. Dwingeloo en Wacker maakten er zondag in ieder geval een vermakelijk duel van. Het werd uiteindelijk 5-2 voor de Dwingelers.

Dwingeloo-aanvoerder Sander Nijstad had zondag met 2 treffers een belangrijk aandeel in de 5-2 bekerzege op Wacker.

Dwingeloo-aanvoerder Sander Nijstad had zondag met 2 treffers een belangrijk aandeel in de 5-2 bekerzege op Wacker. Foto: Gerrit Boer

In een poule met drie ploegen had Wacker vorig weekend met 2-1 van Havelte gewonnen en oefende het doordeweeks succesvol tegen Oranje Zwart (4-3) dat net als Dwingeloo een derdeklasser is. De ploeg van de nieuwe (en ook voormalige) trainer Gert Jan Hoekstra ging deze zondag dus fors onderuit. Hoogevener Hoekstra was van 2012 tot en met 2015 ook trainer bij Wacker. Onder hem beleefde de club uit de Wijk een historische promotie naar de tweede klasse. In 2014 degradeerde Wacker onder zijn leiding naar de derde klasse. Sinds 2016 zijn de Wijkers actief in de vierde klasse.

Koppies

„Wat zegt dit resultaat? Ik heb net tegen de jongens gezegd van ‘eigenlijk moeten we de komende periode nog wat van deze wedstrijden spelen om er nog meer van te leren’. Dwingeloo is een ploeg met heel veel beweging, je ziet dat wij soms niet weten hoe we daarmee moeten omgaan en dan gaan de koppies weleens naar beneden. Zeker aan het begin werden we overlopen, al herstelden we ons redelijk goed. Wat dat betreft is dit ook wel een harde les, want we hadden duidelijk afgesproken dat we in de organisatie zouden blijven voetballen en dat ieder zijn eigen zone zou houden”, doceert Hoekstra.

Derdeklasser Dwingeloo begon zondag goed aan de ontmoeting en nam al snel met 1-0 de leiding. „Toen het 1-1 werd hadden we even een mindere fase, maar dan zie je toch dat we het als collectief goed oppakken en in de tweede helft waren we eigenlijk wel heer en meester”, concludeerde Sander Nijstad, die twee keer scoorde en daarnaast een goal afgekeurd zag worden. De aanvoerder van de Dwingelers tekende zelf voor de 3-1 en de 5-2, waardoor hij de zege hoogstpersoonlijk veiligstelde.

Fysieke duels

Een overwinning die ook wel verdiend was. De ruimtes op het veld waren groot en werden gedurende de wedstrijd alleen maar groter. Dat had ongetwijfeld te maken met het hoge tempo en de vele fysieke duels die de ploegen met elkaar uitvochten. De conditie speelde ook nog een belangrijke rol en daar ging Dwingeloo uiteindelijk het beste mee om.

Na de vroege openingsgoal van Thijs Vos, kegelde Wacker-captain Edwin Dekker een vrije bal kiezelhard binnen: 1-1. Na rust nam Dwingeloo na tien minuten opnieuw de leiding. Dit door een goal van Fabian Bosker, gevolgd door de eerste treffer van Nijstad. Vervolgens was het andermaal Dekker die Wacker bij de hand nam: 3-2. Max Klijn en Nijstad trokken uiteindelijk de bekerzege over de Dwingeler meet.

Spirit

Een zege op Havelte komende zondag betekent groepswinst voor Dwingeloo. Wacker oefent dan tegen SC Balkbrug, waarna de equipe van Hoekstra de competitie aanvangt met een duel van allure: uit tegen Ruinerwold. Trainer Hoekstra kijkt ernaar uit: „Het is een proces, we zijn onderweg en er zit een mooie lijn in. En een beetje vergelijkbaar met toen ik hier begon. Een aantal ervaren jongens met veel jonge spelers die er nu bij komen. Het bevalt mij prima, er zit een goede spirit in de groep en ik heb het dan ook goed naar mijn zin.”