Edward Voorn uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar tijdens ledenvergadering poloclub Steenwijk ’34. Ook overleden 93-jarige zwemnestor Klaas Dirk Prins herdacht

De erehaag bij het zwembad. Foto: Sieb van der Laan

Leden van zwem- en poloclub Steenwijk’34 konden weer eens een fysieke algemene ledenvergadering houden. Deze vond traditiegetrouw plaats in zwembad de Waterwyck. Het betrof de 88ste versie. Uiteraard werd voor aanvang even stilgestaan bij het recente overlijden van de 93-jarige zwemnestor Klaas Dirk Prins. Edward Voorn werd door de leden uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.

Een erkenning voor de jarenlange inzet van Voorn voor de waterpolotak binnen de vereniging. Positief kan gekeken worden naar het groeiende ledenbestand, ondanks alle beperkingen omtrent de corona pandemie. Daarin boeken zowel het dameswaterpoloteam als de jeugdafdeling grote stappen. Het jeugdzwemmen is in de coronaperiode in een nieuw jasje gestoken en dat werpt zijn vruchten af.

Komend jaar zal gewerkt worden aan het versterken van deze afdelingen en het continueren van de gekozen weg. Aan het eind van de avond werden diverse leden in het zonnetje gezet. Meerdere officials ontvingen een speldje en oorkonde als dank voor hun jarenlange inzet voor de KNZB. Bossen bloemen waren er voor de leden die afgelopen jaar een jubileum te vieren hadden binnen de vereniging.

Leuk was nog dat op deze avond de waterpolomannen van Steenwijk’34 hun eerste competitiezege van het seizoen wisten te boeken. Zuiderzeezwemmers uit Dronten werd verslagen. Na de winst konden de mannen genieten van een heerlijke buffetmaaltijd. Door de onderbrekingen in de competitie vanwege corona is er dit seizoen geen promotie of degradatie.

Nieuws

menu