Eemdijk verslaat d'Olde Veste'54 en is kampioen van 4de divisie B

Keeper Tom Holleboom van d'Olde Veste'54 voorkomt dat Franslyn Nsingi van Eemdijk hier gevaarlijk kan worden.

Keeper Tom Holleboom van d'Olde Veste'54 voorkomt dat Franslyn Nsingi van Eemdijk hier gevaarlijk kan worden. Foto: Orange Pictures / Jan Kruijdenberg

Vierdedivisionist d’Olde Veste’54 probeerde z’n huid zaterdagmiddag zo duur mogelijk te verkopen bij koploper Eemdijk. Dat lukte aardig, maar het leverde de Steenwijkers geen punten op. In de 90ste minuut besliste de Utrechtse thuisploeg het duel met de 2-0 en daarmee was ze kampioen.

„We hebben een paar aardige kansen gehad en nauwelijks iets weggegeven”, stelde trainer Dick Krommenhoek na afloop. „Bij die 1-0 gaven we hun opkomende linksback wel wat te veel ruimte, dat deden we niet goed. Met wat geluk hadden we daarna de gelijkmaker kunnen scoren. Die viel niet en bij 2-0 was het klaar.”

Veldoverwicht

Na een kwartiertje creëerde Eemdijk een veldoverwicht. Argjend Selimi probeerde het in de verre hoek bij keeper Tom Holleboom, maar via een blauw-gele verdediger ging de bal net naast. Aan de andere kant kreeg Niels ten Veen ook een scoringskans, maar de bal belandde net naast voor de voor d’Olde Veste verkeerde kant van de paal.

De 1-0 voor de thuisploeg viel na een halfuurtje. Selimi stond aan de basis van dit doelpunt. Hij gaf met links voor, waarna Yannick Bouw de bal bij de tweede paal binnengleed. Vijf minuten voor rust waren de Steenwijkers dicht bij de gelijkmaker. De inzet van Mehran Ali Pour Asli ging via Jauke Beekhuis van Eemdijk echter tegen de paal.

Van de doellijn

Ook na rust kende koploper Eemdijk een overwicht. Toch leverde dat aanvankelijk weinig echte kansen op. Een kwartier voor tijd leek de thuisploeg dan toch de score te verdubbelen. Een inzet van Franslyn Nsingi werd door een van de Steenwijkers op het nippertje van de doellijn gehaald. Door de magere 1-0 bleven de geel-blauwen dus in de wedstrijd.

In de slotfase was er een knappe kopbal van Eemdijk-invaller Tim Koelewijn, maar andermaal werd met een uiterste krachtsinspanning de bal van de doellijn gewerkt. Toch werd het in de slotminuut nog 2-0 voor Eemdijk. Jeffrey van den Dikkenberg kogelde de bal fraai in de linkerhoek. Kort daarna klonk het eindsignaal van arbiter Willem Kuintjes uit Brakel en was het groot feest op sportpark De Vinken. Eemdijk speelt komend seizoen in de 3de divisie.