Eerste kampioensteam voor basketbalclub ARTA uit Steenwijk in ruim vier jaar tijd

Feest bij de U10 van ARTA. Kampioen, en dat komt niet zo vaak voor binnen de club. Foto: ARTA

„Trots zijn we op ons eerste kampioensteam sinds het seizoen 2017/18. Onze U10”, zegt ARTA voorzitter Wouter Burggraaff. Een mooie opsteker voor de basketbalclub die ongeveer honderd leden telt. Een prachtig seizoen voor de jonkies.

„Aan het begin van het basketbalseizoen in 2021 is ons U10 team begonnen met toernooien. Deze toernooien zijn in eerste instantie bedoeld om de jeugd op een leuke wijze te leren omgaan met de spelregels. En daarbij is winst of verlies niet het belangrijkste”, vertelt coach Henri van Ommen. Wel worden er poules A tot en met D gemaakt en wordt de poulesamenstelling gedurende het seizoen continue aangepast, om per poule gelijkwaardige teams te krijgen.

Kampioensbeker

„In april worden deze poules uiteindelijk vastgezet en begint voor U10 dan de werkelijke competitie.” En dat ging crescendo. „Het eerste toernooi in Kampen is door de ARTA jeugd gewonnen. Eén van de vier teams kwam niet opdragen en de andere twee wedstrijden werden door ons gewonnen”, zo vervolgt Van Ommen. „Ook in Lelystad werden alle wedstrijden in winst omgezet en op het slottoernooi in Zwolle werd er twee keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld.”

En zo ging de kampioensbeker mee naar Steenwijk. De eerste plaats in poule C van Regio oost NNB. ‘Een mooi resultaat voor een seizoen hard werken door onze jeugd.’ Eindstand: 1. BC ARTA Steenwijk, 2. Orca’s Urk, 3. VUAS Dronten, 4. Flevo Musketiers Lelystad.


Nieuws

menu