Eerste winst voor hockeyheren MHC Steenwijk

De allerlaatste kans werd benut.

De allerlaatste kans werd benut. Foto: Aangeleverd

Het eerste herenteam van Mixed Hockey Club Steenwijk trad zondag aan tegen Flevoland uit Dronten. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat er twee ploegen met veel strijdlust op het veld stonden.

Flevoland begon de wedstrijd scherper en scoorde na een paar minuten de openingstreffer uit een verdedigingsfout. In het 2e kwart kwam Steenwijk echter terug in de wedstrijd door een doelpunt van Thijs van der Veen uit een afgeslagen strafcorner. Snel daarna deed Flevoland weer wat terug en maakte de 1-2 na een goed uitgespeelde corner.

In het 2e kwart gooide Steenwijk alles in de strijd voor de eerste driepunter van het seizoen. Na een knappe solo en vanuit een onmogelijke hoek scoorde Maurijn van Helvoirt de gelijkmaker: 2-2. Niet veel later vond hij weer het doel door een strafcorner hard en zuiver te benutten: 3-2.
Een op en neer golvend derde kwart werd opgevolgd door een zinderend vierde kwart. Flevoland begon sterk en zorgde voor wederom een gelijkmaker uit een strafcorner: 3-3. Steenwijk zette alles op alles en stevende met nog enkele seconden op de klok af op een gelijkspel.

Dankzij een uiterste krachtsinspanning kwam de bal nog één keer voorin terecht. Rowan Visscher, die doorgaans als rechtsachter speelt, wist de bal aan te nemen en zag de keeper van Flevoland uit het doel komen. Hij benutte de laatste kans van de wedstrijd door de bal schuin over de keeper heen te spelen: eindstand 4-3.

De eerste winst van de hockeyheren van MHC van dit seizoen is hiermee een feit.