Ereklasser DOS’46 boekt nipte winst op DSC en stijgt naar tweede plaats

Eline van Veldhuisen staat klaar om matchwinnaar Christian Dekkers te bedienen. Foto: Leo de Harder

Ereklasser DOS’46 heeft zaterdagavond zijn tweede zege geboekt in de veldkorfbalcompetitie. De Nijeveners wonnen thuis nipt met 13-12 van DSC uit Eindhoven en rukten daardoor op naar de tweede plaats achter LDODK.

DOS’46 nam in het duel met DSC vroegtijdig een voorsprong van 3 treffers, maar zag de Brabanders vlak voor rust terugkeren in de wedstrijd. Na de pauze bleef het spannend en was het vlak voor tijd Christian Dekkers die de thuisploeg de zege schonk met z’n 13-12.

Marge

DOS’46 begon sterk aan het duel en nam door treffers van Eline van Veldhuisen, Tessa Lap en Fardau de Boer meteen een 3-0 voorsprong. Deze marge bleef tot 6-3 op het scorebord staan, maar vanaf dat moment nam DSC scorend het initiatief over. De Eindhovenaren kwamen langszij (6-6) en waren ineens weer helemaal terug in de wedstrijd. Het was echter Christian Dekkers die de ruststand op 7-6 in Nijeveens voordeel bepaalde.

Na de pauze was het DSC dat meteen bij de les was en met twee treffers voor het eerst de leiding nam: 7-8. DOS’46 pareerde dit meteen door treffers van Mart Vrielink (2x) en Leander Zwolle (10-8) en bleef tot 11-9 aan de goede kant van de score. DSC kwam in de slotfase weer langszij (11-11 en 12-12), maar net als voor rust was het Christian Dekkers die het laatste woord had. Hij bepaalde met een afstandsschot de eindstand op 13-12 waardoor DOS’46 ook het tweede thuisduel in de ereklasse A in winst omzette.

Nieuws

menu