Gastrijder Jeffrey Buis verovert WK punt in Argentinië: 'Een heel avontuur hoor'

Jeffrey Buis was in het voorjaar in Spanje al aan het trainen op een zwaardere 600 Kawasaki motor. Foto: Randy van Maasdijk

Racen op een zwaardere Kawasaki 600 machine is het doel voor komend seizoen. En als je dan nu al je WK debuut mag maken op het circuit van San Juan Villicum in Argentinië ben je een bevoorrecht coureur. Voor Jeffrey Buis was het een mooie ervaring, die zowaar ook nog een WK punt opleverde.

Jeffrey was in Argentinië gastrijder voor het Italiaanse Kawasaki G.A.P. Motozoo Racing by Puccetti team. „Ik heb enorm genoten van de races en veel geleerd. Het was wel heel anders dan een Supersport 300 race, omdat je dan altijd in een groep rijdt. Ook zijn de races in de 300 klasse korter. Verder veel steun gehad van het team. Grote klasse”, zegt Buis in een reactie.

In de eerste race werd Jeffrey achttiende, en in de tweede race ging het nog wat beter. „Een vijftiende plaats, en daarmee heb ik ook nog een WK punt behaald”, aldus een tevreden sportman uit Steenwijkerwold. Voor de 19-jarige Jeffrey was het sowieso een bijzondere ervaring. Want wanneer kom je nou in Argentinië? „Een heel avontuur hoor. En iedere sessie en race heb ik mij weten te verbeteren en dat was het belangrijkste doel. Dit debuut vormt een goede basis om op door te bouwen. In bijna elke ronde ging het weer sneller. Ik wil het team en al mijn sponsoren enorm bedanken voor deze kans.”

Overstap maken

Zoals bekend gaat Jeffrey Buis komend seizoen de overstap maken naar de WK Supersport 600 klasse. Afgelopen seizoen werd Buis derde in het klassement van de WK Supersport 300 klasse. Zijn Spaanse teamgenoot André Huertas werd wereldkampioen. In het jaar daarvoor werd Jeffrey Buis zelf wereldkampioen. Eerder dit jaar is Jeffrey al aan het trainen geweest op een zwaardere machine op Spaanse circuits.

Nieuws

menu