Generieke basiscursus voor trainers en coaches met succes afgerond

De cursisten. Aangeleverde foto

Een grote groep trainers en coaches van verschillende verenigingen in Steenwijkerland heeft afgelopen maandagavond de certificaat ‘Generieke basiscursus voor trainers en coaches’ behaald.

Deze cursus is een initiatief van Janita Kist, clubkadercoach van de gemeente Steenwijkerland. Als clubkadercoach ondersteunt zij de jeugdtrainers van sportverenigingen in Steenwijkerland. „De verenigingen lopen er tegen aan dat zij niet altijd de cursus kunnen bieden welke de trainer nodig heeft en dat het moeilijk is om toekomstige trainers te vinden omdat die zich niet zeker genoeg voelen om voor de groep te staan. En als meerdere verenigingen met dit probleem lopen waarom niet de krachten bundelen om voor al die verschillende sporten een basiscursus te organiseren zodat zij de grondbeginselen en handvaten krijgen om voor de groep te staan”, licht Janita toe.

Het is een tweedaagse cursus geworden die gehouden werd in het Kulturhus in Giethoorn. Op 16 mei was de eerste bijeenkomst waarin veel theorie werd behandeld en op 20 juni de tweede bijeenkomst waarin alles in de praktijk werd gebracht. Hoe bereid ik een les voor, hoe leg ik dit uit, hoe is de organisatie, hoe zorg ik voor plezier belevingen, etcetera. De 25-tal cursisten hebben er veel van opgestoken en gingen met meer bagage in hun rugzak weer naar huis.

„Omdat we als gemeente erg trots zijn op deze ( meestal ) vrijwilligers die zich met nog meer kwaliteit willen inzetten voor de vereniging was wethouder sport Bram Harmsma aanwezig om te benadrukken. Het was een groot succes, de verenigingen van verschillende sporten: volleybal, gymnastiek, voetbal, zwemmen, basketbal, etcetera mogen trots zijn dat hun trainers deze cursus met succes hebben volbracht.”

Vele deelnemers zijn zo enthousiast dat ze zich willen aanmelden voor de vervolgcursus. In het najaar is er weer een cursus. Voor meer informatie: j.kist@sportservicezwolle.nl

Nieuws

menu