Gijs Broeksma grijpt NK-titel: ‘shoot-off’ bezorgt Ruiner handboogschutter z’n eerste nationaal kampioenschap

Handboogschutter Gijs Broeksma uit Ruinen, lid van 'Robin Hood' uit Steenwijk, heeft bij het NK Outdoor in het Brabantse Ulvenhout voor het eerst beslag gelegd op de nationale titel in de categorie Recurve Heren. Foto: Tim Bruijninckx

Handboogschutter Gijs Broeksma uit Ruinen, lid van ‘Robin Hood’ uit Steenwijk, heeft dit weekend bij het NK Outdoor in het Brabantse Ulvenhout voor het eerst beslag gelegd op de nationale titel in de categorie Recurve Heren.

Nadat Broeksma in de halve finale afgetekend met 7-1 had gewonnen van Senna Roos (lid van De Vrolijke Schutters uit Rosmalen) volgde een werkelijk bloedstollende eindstrijd tegen Steve Wijler, lid van Ons Genoegen uit het Limburgse Roggel.

Erg klein

De eerste en tweede set gingen allebei met 29-28 naar Broeksma, die daarmee een 4-0 voorsprong nam. De derde set was met 28-29 echter een prooi voor Wijler. De verschillen tussen de finalisten bleven erg klein. In de vierde set trok de Limburger de stand weer helemaal gelijk (4-4) door met een perfecte score van 30 de winst te pakken.

De vijfde set moest derhalve de beslissing brengen in deze finale op zeer hoog niveau, maar deze eindigde in een gelijke stand: 28-28. Daardoor werd een ‘shoot-off’ noodzakelijk. Ook deze eindigde gelijk (10-10) maar de pijl van Gijs Broeksma was ‘closest to center’ en dus was de NK-titel voor de Ruiner.

In de troostfinale versloeg Senna Roos zijn opponent Jonah Wilthagen (lid van Concordia uit Amsterdam) met 7-3 en zo bemachtigde hij dus het NK-brons.

Nieuws

menu