Goud voor roeier Kristian Bockhorst van Roeivereniging 't Diep uit Steenwijk op Bosbaan

Roeiers op het Steenwijkerdiep (foto ter illustratie).

Roeiers op het Steenwijkerdiep (foto ter illustratie). Foto Roeivereniging 't Diep

Kristian Bockhorst deed samen met Casper Wierda, van roeivereniging de Amstel, mee aan de Dutch International Youth Regatta. Die was op de Bosbaan in Amsterdam. Ze roeiden de Broken2k, deze bestaat uit een 1000 meter en een 500 meter die je met een korte pauze achter elkaar roeit.

Met de Pas de Deux, een dubbel2 van de Amstel, zetten ze een tijd neer van 3.48.7 voor de 1000 meter en 1.49.14 voor de 500 meter. Hiermee behaalden ze de eerste plaats. Overall eindigden ze als vijfde van de 17 deelnemende tweetallen. De twee zijn supertrots op het behaalde resultaat. „Want dit hadden we totaal niet verwacht. Voor het eerst samen roeien en dan eerste worden. Een medaille, hoe leuk is dat?” Oftewel de vruchten plukken van een mooie samenwerking tussen twee roeiers van verschillende roeiverenigingen.

Zwolsche Vechtregatta

Na twee jaar zonder roeiwedstrijden, vanwege het coronavirus, hebben diverse ploegen van roeivereniging ’t Diep dit jaar meegedaan aan de Vechtregatta in Zwolle. Dit is een wedstrijd over vijf kilometer op de Overijsselse Vecht. De start is acht kilometer vanaf roeivereniging de Zwolsche. Dat betekent ook nog drie uitroeien na de wedstrijd, oftewel in totaal zestien kilometer roeien. Dat was voor sommigen ook best een grote uitdaging. In het tweede blok startten twee heren veteranen vieren, de oude en de jonge veteranen mannen, en drie dames veteranen dubbel tweeën.

Het viel niet mee om ongestuurd op de bochtige Vecht te navigeren. En dat resulteerde soms in een stranding in de waterlelies. De dames veteranen vier en een mannen veteranen dubbeltwee startten in het middagblok. Ook een uitdaging was het vervoer van de boten naar Zwolle: 4 dubbel tweeën en 3 vieren. Dat past precies op de botenwagen. Maar 7 boten is ook 20 riggers, en 40 riemen. Dat past niet allemaal in de bakken van de BoWa. Dus ging er ook een karretje mee voor het vervoer van de riggers en de singels. „Alle roeiers hebben een mooie wedstrijd gevaren. Het was heel leuk om met zo’n grote Diep delegatie op pad te zijn. We kunnen terug zien op een geslaagde dag”, aldus Tineke Bos van roeivereniging ’t Diep.

RSG leerlingen te gast

Op twee woensdagmiddagen waren zestien RSG leerlingen te gast bij roeivereniging ’t Diep aan de Hooidijk in Tuk. Zij maken deel uit van het project Sportklas, een groep van tweedeklassers uit alle onderwijsvormen van de RSG. Onderwerp dit jaar: Water. Dat betekende kennismaking met allerlei watersporten, dus ook roeien. Een aantal leden van ’t Diep zorgde voor een mooi circuit bestaande uit de ergometer, roeien in de bak en daarna het water op onder begeleiding van ervaren roeiers.