Grand Prix Zandvoort op een groot scherm bij Vv Steenwijk: 'Het lijkt straks echt alsof je er live bij bent'

De zusjes Lianne en Sandra Vos staan naast een megaposter van ‘racemonster’ Max Verstappen. En dat is niet zonder reden. „Op zondag 5 september kan vanaf de tribune en op het veld van Vv Steenwijk gekeken worden naar de GP van Zandvoort. Er komt op het veld een enorm LED scherm van zo’n twintig vierkante meter, met dank aan negentien sponsors”, vertellen de Vosjes enthousiast.

De zusjes Vos waren al in Zandvoort om een beetje sfeer te snuiven.

De zusjes Vos waren al in Zandvoort om een beetje sfeer te snuiven. Foto: Sandra en Lianne Vos

Iedereen kan kaartjes bestellen voor de happening. Ook mensen die geen lid van de club zijn. En er is ook nog een verloting met prachtige prijzen. „We zijn vorige week samen even in Zandvoort geweest. Ook wat sfeer snuiven om in de juiste stemming te komen voor straks. Helaas mochten we het circuit niet op.”

Het event bij de rood-witters gaat om een initiatief van een werkgroep van clubmensen, sponsorcommissie, supportersvereniging en vrijwilligerscoördinatoren. Het plan lag al even op de plank. „Want we waren er vorig jaar al volop mee bezig. Helaas kregen we op 15 maart 2020 te maken met een landelijke lockdown en ging ook de Grand Prix niet door. Nu ziet het er gelukkig goed uit”, klinkt het opgelucht.

‘Niet zo goed als zijn zoon’

Lianne en Sandra zijn zelf ook fanatiek volgers van de Formule 1. „Groot fan van Max. Onze mannen en kinderen ook.” Sandra was in 2019 nog in Hockenheim om Formule 1 races te zien. De voorpret van het event op 5 september is al groot. „Kijken naar zo’n race op een groot scherm is zo uniek. Het lijkt dan echt alsof je er zelf live bij bent.” Ze keek al races toen Jos Verstappen nog reed. „Tja, die was lang niet zo goed als zijn zoon. Maar die races op Zandvoort zijn zo uniek, de laatste keer is al 36 jaar geleden.” Wat zijn de kansen voor Max? „Dat hangt mede van de startpositie af. Zandvoort is een lastig circuit om andere rijders in te halen. Dat is in zijn nadeel. Tja, winnen voor eigen publiek zou prachtig zijn.”

‘Perfecte locatie’

Ze noemen de locatie, sportpark Nieuwe Gagels, perfect voor een soort van openlucht bioscoop. „Echt ideaal, met die tribune. We hebben op deze manier ook weleens film gekeken op de Markt in Steenwijk en in het park van Meppel. Mogelijk dat we in de toekomst bij de club ook nog een keer op deze manier een filmavond gaan doen tijdens het jaarlijks Pinksterkamp.” De entree is vijf euro, en dat is inclusief twee consumpties en een gratis lot voor de verloting na de race. Tot 18 jaar is de entree gratis. „Wel is het de bedoeling dat de kinderen worden aangemeld, dat heeft te maken met de coronaregels. Dat kan via sponsor@vvsteenwijk.nl. Er geldt een coronacheck, dat maakt het ons mogelijk om binnen de poorten de anderhalve meter los te laten.”

Er is plaats voor 250 bezoekers. „Ook is er een VIP-zone voor sponsors en andere genodigden.” Kaartjes zijn te koop via de webshop van Vv Steenwijk. „Ook kunnen kaartjes worden gekocht op woensdagavond 1 september in het clubhuis van sportpark Nieuwe Gagels, tussen zeven en negen uur. Kaarten die over zijn worden zo mogelijk op de dag van de race, zondag 5 september, aan de poort verkocht.”

Vermaak voor kinderen

Voor de kinderen is er ook een race simulator en springkussen. Met de verloting zijn een aantal geweldige prijzen te winnen. „Denk aan een Kamado grill, een VIP arrangement voor vier personen voor de wedstrijd SC Heerenveen tegen FC Twente, en een overnachting bij Fletcher Holland. Verder onder meer laarzen, een fraaie lamp, een sushi schaal, en een fles met zes liter bubbels. Een soortgelijke fles die de coureurs op het podium laten schuimen. Het complex is om 13.30 uur open, om 14.00 uur is de voorbeschouwing, om 15.00 uur de race, en daarna de verloting.”

Koop snel je kaartjes via: www.vvsteenwijk.nl/760/webshop