Groot deelnemersveld bij rapidschaakavond in Steenwijk

Aan de rapidschaakavond bij Schaakclub Steenwijk deden 30 schakers mee, onder wie diverse Meppelers. Foto: Schaakclub Steenwijk

Tijdens de snelschaakavond van Schaakclub Steenwijk zaten dinsdag 30 deelnemers tegenover elkaar. De organisatie noemt de avond een groot succes, want deze is in een uiterst gemoedelijke sfeer verlopen. Er volgen nog twee rapidschaakavonden.

Er werd dinsdag gespeeld in vier ronden, waaraan ook schakers uit Meppel meededen. Meine Wassenaar was de enige speler met 4 winstpunten. Hij werd op de voet gevolgd door Henk van Dijk met 3,5 punt. Lauren Vis verraste vriend en vijand door met 3 punten te eindigen, evenveel als Nick Jhirad, Dick Teunis, Jon Derks en Henk Vosmeijer (Meppel) en vóór kanshebbers op de eindzege als Auke van Urk, Willem Wijnstok (Meppel) en Roel Kreulen met 2,5 punt.

Bekerhouder Matthijs Kuipers kende net als vorig jaar een slechte start, maar had geluk dat Frans van Emst in kansrijke stelling pardoes opgaf. Kuipers voert een lange rij spelers met 2 uit 4 aan, onder wie de jongelingen Xaveer Blok en Anton Ponne. Beide huisschakers zullen met 1,5 uit 4 niet ontevreden zijn over hun optreden, maar Jan de Smidt zal dat waarschijnlijk wél zijn, want deze geduchte snelschaker bleef steken op een half puntje.

De tweede rapidschaakronde staat gepland op dinsdag 27 december. Dan moet blijken of de huidige koploper de aanvallen op zijn positie kan weerstaan en of de achterblijvers aan een inhaalrace op het bord kunnen beginnen.

Nieuws

menu