Hardlopen over onverharde smalle paden in en rond de bossen. Inschrijving voor Woldbergtrail in april is in volle gang

In 2018 trok de Woldbertrail nog honderden hardlopers. Sieb van der Laan

Op de Woldberg, onder de rook van Steenwijk, wordt op zaterdag 9 april weer een Woldbergtrail gehouden. Die vindt plaats onder de sportieve vleugels van atletiekvereniging Start’78. De afgelopen twee jaar kon de trail niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Het sportieve evenement, over diverse afstanden, kan in totaal zo’n vijfhonderd deelnemers aan. Ook deze keer is Residence de Eese uitvalsbasis voor de trail. Aan de Bultweg 25 is start en finish, douchegelegenheid, mogelijkheid voor overnachting en het nuttigen van een hapje en een drankje.

De routes gaan grotendeels over onverharde smalle paden in en rond de bossen van de Woldberg en Heerlijkheid de Eese. En daarbij moeten veel hoogtemeters worden overwonnen over heuvelachtig terrein. Bij de Woldbergtrail is voor toch zeker vijfenzeventig procent van de route sprake van onverharde paden.

Starttijden

De 50 kilometer start om 10.00 uur, een uur later staan de kinderen voor de kidsmile aan het vertrek. Om 11.30 uur strikken de deelnemers aan de 25 kilometer de veters van hun loopschoenen. Rond het middaguur is de start van de vijf kilometer, en de start van de 15 kilometer is ’s middags om 13.00 uur. Finishen kan tot 16.30 uur. De prijsuitreiking voor de Kidsmile is om 11.20 uur, de 5 kilometer om 13.15 uur, en overige afstanden 14.30 uur.

Er zijn bloemen voor de eerste drie dames en heren en een prijs voor de snelste man en vrouw op alle afstanden. Iedereen krijgt een herinnering.

Inschrijven is mogelijk via de site van de atletiekclub, www.woldbergtrail.nl of via www.inschrijven.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu