Hekkensluiter d'Olde Veste'54 moet ook buigen voor WV-HEDW uit Amsterdam

Spits Davy Kuurman was zaterdag een paar keer dreigend namens d'Olde Veste'54, maar niet gelukkig in zijn acties. Hier treft zijn kopbal geen doel, terwijl de spelers om hem heen de bal kwijt zijn. Foto: Sieb van der Laan

Hekkensluiter d’Olde Veste’54 had het zaterdag thuis vooral lastig met de snelle, wendbare spitsen van het Amsterdamse WV-HEDW (Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen). Uiteindelijk werd het 1-2.

Zo was buitenspeler Roy van Essen met enige regelmaat ongrijpbaar voor de blauw-gele defensie. Na een halfuurtje hadden de gasten een 0-2 voorsprong te pakken en daarna liep de thuisploeg zich stuk op de hechte Mokumse defensie.

Moeiteloos

De Steenwijkers speelden aardig tot het zestienmetergebied van de tegenstander, maar kregen geen echte uitgespeelde kansen. Halve kansen waren er voldoende. De eindpass was echter zelden goed.

Persoonlijke fouten worden op dit niveau vaak genadeloos afgestraft en dat overkwam de thuisploeg al in de 4de minuut, na balverlies op het middenveld. Na de rappe overname van de bal volgde een pass op Janyro Purperhart, die de bal via de binnenkant van de paal tegen het nylon schoot: 0-1. Na opnieuw geklungel buiten ‘de zestien’ kon Rida Najib de bal zomaar vol op de wreef nemen: 0-2. En toen was er nog geen halfuur gevoetbald. Vlak voor rust had de thuisploeg mazzel dat de gasten niet voor de derde keer scoorden. Roy van Essen ging in sneltreinvaart op doelman Tom Holleboom af. De bal ging echter via de binnenkant van de paal tergend langzaam het veld weer in.

Pover

De tweede helft was vrij pover, vergeleken met de eerste. WV-HEDW hoefde niet echt meer en d’Olde Veste wilde wel, maar bracht de Amsterdamse defensie niet echt in verlegenheid.

En zo leek de stand die na een halfuurtje al op het scorebord was verschenen ook de eindstand te worden. Toch was er in de slotminuut nog even deining. Uit een klutssituatie kwam de bal plotseling voor de voeten van invaller Bas de Vries, die ineens uithaalde en zo alsnog de 1-2 scoorde. Kort daarna floot arbiter Marco Oosting af.

Nieuws

menu