Herstart Streetracecompetitie is volgens KNWU jurylid Frank Veen uit Tuk een groot succes: 'Veel sporters en publiek op de been'

„Druk, druk, druk”, zegt Frank Veen. Het KNWU jurylid uit Tuk steekt dezer dagen veel tijd in de Streetracecompetitie van Noordoost Nederland. Maandagavond streek Frank nog in Ruinerwold neer. „En komende zondag 3 juli is het NK Streetrace in Norg. Dat telt ook mee voor deze competitie.”

Frank Veen mag zelf ook nog graag kilometers wegtrappen op zijn tweewielers.

Frank Veen mag zelf ook nog graag kilometers wegtrappen op zijn tweewielers. Foto: Sieb van der Laan

„Mooi dat het weer kan na twee jaar corona”, merkt Frank op. „Er zijn nu vier wedstrijden geweest. Staphorst, Ruinen, Nijeveen en Ruinerwold. Normaal gesproken beginnen we in Oldebroek, maar daar was het dit jaar niet. Die ATB-vereniging bestaat twintig jaar. Daarom zijn ze op 24 september gastheer van het NK mountainbike. En er lag een plan om op 29 oktober een marathon te houden, maar daar heeft de nieuwe boswachter een stokje voor gestoken. Het mag niet. Nu is er op die dag een twee-uurs en vier-uurs wedstrijd. Die vinden plaats op een stuk bos van een landeigenaar. Dat kan dus wel.”

Nieuws

menu