Het tweede damesteam van FC Oldemarkt is zonder een beslissende wedstrijd te spelen kampioen geworden

De kampioenen op de platte kar.

De kampioenen op de platte kar. Foto: Aangeleverd

Voor het eerst in de geschiedenis van FC Oldemarkt heeft een damesteam het kampioenschap weten te behalen. Het tweede damesteam van FC Oldemarkt is zonder een beslissende wedstrijd te spelen kampioen geworden.

Het was aan de dames van FC Oldemarkt de taak om minimaal 3 punten te halen in de aankomende 3 wedstrijden. Dat betekende dat de dames afgelopen zaterdag kampioen konden worden. Dat is ze gelukt zonder te hoeven spelen. De tegenstander van afgelopen zaterdag, dames 1 van VV Lemmer, had zich namelijk teruggetrokken. De drie te behalen punten gingen daarop naar het team uit Oldemarkt.

Het team, dat al heel lang samen speelt, keek uit naar deze wedstrijd. „We hadden alles al geregeld voor een kampioensfeest, de platte kar, de bloemen, fotografen en een feest. Dat hebben we toch door laten gaan”, vertelt speelster Zoë Kraak.

Er werd die dag toch nog een wedstrijd gespeel. Het zelf opgestelde team ‘De Capibara’s’ nam het op tegen ‘De Showpony’s’. Na deze wedstrijd sprongen ‘De Showpony’s’ de platte kar op en heeft het gehele dorp mee kunnen genieten van dit feest. Als vanouds doken de dames de kantine in en werd de 3e helft ook uiteraard gewonnen.

‘s Avond reisde het damesteam naar het midden van het dorp, naar de feesttent. Daar was nog een speciaal moment voor het team georganiseerd: de huldiging op het podium.

„Dit was een onvergetelijke ervaring voor de dames en staf en zij willen hierom iedereen die heeft meegeholpen aan deze dag enorm bedanken en in het bijzonder de sponsor Conrad”, besluit Zoë Kraak.