Huldiging 'kilometervreters' van RTV Steenwijk is dit jaar later: 'Tour du Benelux is deze keer in juni'

De Nieuwjaarsinstuif bij Fletcher ging in rook op. „Tijdens de voorjaarsvergadering, als het kan ergens in maart, hopen we onze clubkampioenen te huldigen”, zegt Kor Heethuis. Hij is voorzitter van de Ren en Toervereniging Steenwijk. Want zeker de oudere ‘kilometervreters’ van de fietsclub vinden het leuk om een prijsje te krijgen voor de weggetrapte kilometers in het vorige kalenderjaar.

Kor Heethuis, voorzitter van RTV Steenwijk, mag op de fiets graag kilometers wegtrappen door de fraaie omgeving van Steenwijk.

Kor Heethuis, voorzitter van RTV Steenwijk, mag op de fiets graag kilometers wegtrappen door de fraaie omgeving van Steenwijk. Foto: Sieb van der Laan

Vorig jaar kwam Heethuis zelf persoonlijk langs bij de clubkampioenen. „Vanwege corona kon er niet veel. Toch gun je de kampioenen hun ‘moment of Fame’.” Dus werd er een bloemetje gebracht en de blijdschap bij de winnaars werd gefilmd. „We houden deze traditie graag in stand. De oudere leden koesteren dit. De kilometers worden ook nauwkeurig in boekjes bijgehouden.” De jeugd is er wat anders mee bezig. Al is de kreet ‘jeugd’ een beetje dubbel. Want de gemiddelde leeftijd van de fietsende leden ligt rond de zestig lentes. „Die zitten op Strava. En beleven zo hun fietsplezier.”