Inschrijving dikke banden race jeugd begonnen, Waarschijnlijk ook race voor handbikers in Steenwijk

Roelof Groen: 'De KNWU en Jumbo-Visma hebben voor zo’n dikke banden race een heel plan opgesteld. Het is onze bedoeling om de jeugd in allerlei categorieën te laten starten.' Foto: Sieb van der Laan

„Nog even snel inschrijven voor de schoolvakantie. Want die begint vrijdag al”, zegt Roelof Groen. Het wielerspektakel van Steenwijk heeft op dinsdag 2 augustus naast een profkoers en reclamekaravaan een dikke banden race voor de jeugd.

„Er wordt al goed ingeschreven dus snel erbij zijn”, zo vervolgt Groen. „De KNWU en Jumbo-Visma hebben voor zo’n dikke banden race een heel plan opgesteld. Het is onze bedoeling om de jeugd in allerlei categorieën te laten starten. Dat is ’s middags vanaf half vier. Daarbij denken we aan kinderen in de leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar. Ze gaan geen lange stukken rijden hoor. De oudste jeugd mogelijk twee of drie rondjes over het parcours.’

Geschikte fietsen

Een dikke banden race is een fietswedstrijd, waarbij kinderen op hun eigen fiets een korte afstand afleggen. Meedoen kan op een normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen zijn niet toegestaan en de fiets moet voorzien zijn van goede remmen. Daarnaast zorgt de wedstrijdorganisatie voor de benodigde helmen, waarvan het dragen verplicht is tijdens de wedstrijd.

De start van de dikke banden race is bij De Meenthe en gaat over hetzelfde parcours waar later op de avond de professionals rijden. Steenwijkerland United biedt ondersteuning in de uitvoering van het evenement en is in de voorbereiding verantwoordelijk voor de werving van de deelnemers. Zo zijn er bassischolen in Steenwijk en nabije omgeving bezocht en hebben kinderen informatie ontvangen over de fietswedstrijd. Daarbij zit een folder met informatie en een QR-code die ze kunnen scannen om zich aan te melden. Deelname aan het evenement is gratis. Aanmelden kan ook via de link: https://bit.ly/3HYTQed . „Wielercomité Steenwijk is ook druk bezig om een wedstrijd voor handbikers te organiseren op dinsdag 2 augustus”, aldus comitélid Meine Seinen.

Nieuws

menu