Jan Mulder wordt nieuwe hoofdjeugdopleiding bij Vv Steenwijk: 'Clubman brengt een brok aan ervaring mee'

Tevredenheid is het toverwoord bij Vv Steenwijk. „Want we zijn blij dat Jan Mulder ons nieuwe hoofdjeugdopleiding wordt. Jan is een echte clubman”, zegt Adriaan Schild. „Mooi is ook dat hij een brok aan ervaring meebrengt”, voegt Sebastiaan Koolen toe. De twee vormen samen met Harry Troost en Arjan Bosma de voetbaltechnische commissie bij de rood-witters.

Adriaan Schild, Arno Kallenkoot, Sebastiaan Koolen, Jan Mulder, Arjan Bosma en Jeroen Dingerdis van Vv Steenwijk.

Adriaan Schild, Arno Kallenkoot, Sebastiaan Koolen, Jan Mulder, Arjan Bosma en Jeroen Dingerdis van Vv Steenwijk. Foto: Sieb van der Laan

Mulder wordt een echte rood-witter genoemd. „Dat is ook wel zo”, klinkt het instemmend. „Ik ben hier als actief voetballer begonnen. Nou, toen was ik een jaar of zeven.” Een lange carrière als speler zat er niet in. „Knieproblemen, daarom was het snel voorbij”, geeft Jan als oorzaak aan. Hij bleek met zijn inzicht al snel bruikbaar in tal van functies bij Steenwijk en andere clubs. Vooral bij de jeugd en het damesvoetbal. „Dertig jaar vrouwenvoetbal gedaan. Tja, het zou maar zo kunnen dat wat dat betreft Genemuiden mijn laatste kunstje is geweest. Na mijn voortijdige vertrek bij deze club, na bijna vier jaar, probeerden meerdere clubs me al te strikken voor het damesteam in het nieuwe seizoen.”

Nieuws

menu